top of page

Ιούνιος 2004


«Έχω αγώνα αύριο!»


Ένα νέο μιμίδιο εξαπλώθηκε και συνεχίζει να εξαπλώνεται σε πολλούς χώρους πραγματικότητας ταυτόχρονα. Μαζί με ό,τι συνειρμούς και ρεφλέξ ανασύρει ή προκαλεί.


Φαντάζεστε να έχετε επιλεγεί ως ο πρώτος χρονοταξιδιώτης και να απαρνείστε αυτή την ιδιότητα επειδή έχετε να συμπληρώσετε ένα δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ;


Φαντάζεστε να είστε ένας αστροναύτης που περπατά στη Σελήνη και να επιστρέφετε εσπευσμένα στη Γη επειδή έχετε να συμπληρώσετε ένα δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ;


«Έχω αγώνα αύριο!»


Κι όμως, σε ένα κόσμο όπου η συμπλήρωση ενός δελτίου προγνωστικών ποδοσφαίρου έχει αναχθεί στην ύψιστη μορφή Περιπέτειας και Συγκίνησης, ποιος τα χρειάζεται τα ταξίδια στο χώρο και στο χρόνο; Έστω και συμβολικά;


«Θέλω να γυρίσω σπίτι!»


Έτσι λέει ένας αστροναύτης που πλέει στο διάστημα με φόντο τη Γη, σε πρόσφατη διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Καλά τα λέει ο άνθρωπος. Τι δουλειά έχει εκεί έξω στο Αφιλόξενο Άγνωστο. Θέλει να γυρίσει σπίτι. Θέλει τη μαμά του. Θέλει ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Και τηλεόραση με οθόνη πλάσματος. Και διαφημίσεις. Πολλές διαφημίσεις.


Αν είστε από τους λιγοστούς που κυκλοφορούν με τα δημόσια μέσα συγκοινωνιών, ίσως να σας θυμίζει κάτι η παρακάτω φράση:


«Τι σε περιμένει στην επόμενη στάση;»


Το ερώτημα δεν είναι φιλοσοφικό. Τουλάχιστον έτσι γράφει πάνω στα εισιτήρια του ΟΑΣΑ –και συνεχίζει: «Κάλεσε το […] και η Cosmote θα σου «πει» το μέλλον με τα Ζώδια και την Ερωτική Χαρτομαντεία». Αναρωτιέμαι πώς και δεν το πήραν ακόμα πρέφα οι Αυτόκλητοι Σωτήρες με εκείνες τις περίφημες μεταμεσονύκτιες εκπομπές όπου προσπαθούν να μας σώσουν από τα νύχια των Σατανιστών-Παγανιστών-Απατεώνων-Αστρολόγων επιτελώντας το Μέγιστο Κοινωνικό Έργο.


Δημοσιογράφοι Εξυγιαντές και Μαχόμενοι Ιερωμένοι γρηγορείτε! Ο εχθρός είναι προ των πυλών! Η ανίερη συμμαχία ΟΑΣΑ - Cosmote (ποιος θα το πίστευε!) απειλεί να διαφθείρει τα πρόβατα στα μαντριά σας! Άντε, τι κάθεστε;


Στο μεταξύ άλλοι επίδοξοι σωτήρες είχαν θαυμάσια ευκαιρία να ξεσπαθώσουν (για το καλό μας) με αφορμή την προβολή της ταινίας Μετά την Επόμενη Μέρα (βλ. Επικαιρότητα Μαΐου). Οι ανοησίες και οι ανακρίβειες που γράφτηκαν και «αναλύθηκαν» σε «έγκριτες» εφημερίδες από «αρμόδιους» (τρομάρα τους!) δημοσιογράφους δεν είχαν προηγούμενο. Οι καλοθελητές κωδωνωκρούστες, άβουλα πιόνια κι αυτοί στο παιχνίδι, είχαν την καλύτερή τους. Ξελαρυγγιάστηκαν γκαρίζοντας για το Επερχόμενο Ολοκαύτωμα.


Είχα σκοπό να αναφέρω συγκεκριμένα αποσπάσματα από τα βαθυστόχαστα αυτά άρθρα, αλλά κατόπιν ωριμοτέρου σκέψεως αποφάσισα να μην το κάνω, πρώτον, γιατί δεν χρειάζεται να παίρνουν αξία οι φελλοί και δεύτερον επειδή οι φελλοί παρατράβηξαν τόσο το σκοινί που μάλλον έκαναν μεγαλύτερη ζημιά στο Τροπάρι απ’ όσο το μυαλουδάκι τους αντιλήφθηκε…


Κι όχι μόνο οι δημοσιογραφικοί φελλοί αλλά και κάποτε ριζοσπάστες επιστήμονες σαν τον πασίγνωστο Τζέημς Λάβλοκ, πατέρα της Θεωρίας της Γαίας.


Ο 84χρονος Λάβλοκ, ένας από τους μεγαλύτερους «ήρωες» και γκουρού του περιβαλλοντικού κινήματος, έριξε τη βόμβα στα τέλη Μαΐου όταν διακήρυξε πως μόνο «μια μαζική επέκταση της χρήσης πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή του πολιτισμού»

(εννοείται από το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, τον Μεγάλο Μπαμπούλα) (Βήμα, 25.5.2004). Τα «πολιτικά παιδιά» του, οι Πράσινοι και οι οργανώσεις του όπως η Greenpeace και οι Φίλοι της Γης… πρασίνισαν (από το κακό τους) και έσπευσαν βέβαια να απορρίψουν την πρόταση Λάβλοκ.


Χα, χα!


Στο μεταξύ η υστερία συνεχίζεται. Το ίδιο και ο ανταρτοπόλεμος σε ποικίλους χώρους και πεδία.


«Εστίες μόλυνσης μπορεί να αποτελούν για τους ασθενείς οι γραβάτες των γιατρών τους. Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι σχεδόν οι μισές από τις γραβάτες που φορούσε το ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης αποτελούσαν ‘καταφύγιο’ για βακτήρια τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες όπως πνευμονία και μολύνσεις στο αίμα» (Βήμα, 26.5.2004).


Εκείνο, λέει, που ανακούφισε τους ερευνητές ήταν ότι κανένα από τα μικρόβια που εντοπίστηκαν στις γραβάτες δεν ανήκε σε ανθεκτικά στελέχη. «Τουλάχιστον ανακουφιστήκαμε που δεν σκοτώνουμε ανθρώπους με τις γραβάτες μας», είπε ένας από τους ερευνητές.


Φυλαχτείτε! Μετά τις Δολοφονικές Τομάτες έρχονται και οι Γραβάτες-Δολοφόνοι!

Serial Killers εν ώρα δράσης...

Τι γραβάτες όμως και κουραφέξαλα; Κι άλλη επιστημονική ανακάλυψη ασύλληπτης σημασίας που θα σώσει αμέτρητους ανθρώπους από βέβαιο θάνατο: «Το ανθρακικό που περιέχεται στα αναψυκτικά βλάπτει σοβαρά την υγεία» (Βήμα, 19.5.2004). Ινδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα ανθρακούχα αναψυκτικά, ακόμα και η σόδα, συνδέονται με αύξηση των καρκίνων του οισοφάγου σε όλο τον κόσμο. Κομμένες σόδα, Coca-Cola, πορτοκαλάδα με ανθρακικό, κι όλα αυτά τα σατανικά δημιουργήματα. Καλά που έχουμε και τους ειδικούς για να μας ειδοποιούν για τους κινδύνους που ενεδρεύουν. Για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη (καλά ντε, ένα αστείο δεν μπορεί να κάνει κανείς;)

Αχ φουκαρά μου, αν ήξερες τι πίνεις...

Χαίρονται και αγαλλιούν οι σωτήρες μας. Χαίρονται διότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, και οι Έλληνες -κλασικοί αρειμάνιοι καπνιστές- άρχισαν να κατατρύχονται από ενοχές για τη συνήθειά τους. «Αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των συμπολιτών μας που προσπαθούν… τουλάχιστον να ‘κρύψουν’ κάπως την εξάρτησή τους» (Καθημερινή, 30.5.2004). Διότι ο ενοχικός πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης κι όποιος συλλογάται ενοχικά, συλλογάται καλά. Με τσ’ υγείες μας.


«Το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη επιδημία που υπήρξε ποτέ στην ιστορία του πλανήτη», διακηρύσσει επιφανής πνευμονολόγος. «Ο αριθμός των θυμάτων του καπνίσματος δεν συγκρίνεται με οποιασδήποτε άλλης επιδημίας» (Καθημερινή, 30.5.2004).


Εσείς ακόμα δεν νιώσατε ενοχές ή φόβο; Κακώς!

Εγώ όμως νιώθω ενοχές... Πολλές ενοχές! Πάρα πολλές ενοχές! Μη με κοιτάτε!

Ίσως όμως έχετε ακόμα ελπίδες. Σύμφωνα με μια μελέτη που πέρασε στο ντούκου ή αποσιωπήθηκε τεχνηέντως, οι εραστές της νικοτίνης αποτελούν ειδική κοινωνική κατηγορία: ακόμα κι αν κόψουν το τσιγάρο θα ζήσουν λιγότερο. Όχι, η έρευνα δεν χρηματοδοτήθηκε από τις «κακές» καπνοβιομηχανίες. Αντιθέτως. Διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του University College. Και σύμφωνα με αυτήν:


«Οι καπνιστές προέρχονται από μια μερίδα του πληθυσμού που έχει φτωχότερη υγεία ανεξαρτήτως αν καπνίζει ή όχι. Η επίδραση του καπνίσματος στο προσδόκιμο επιβίωσης διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του ατόμου, με τα άτομα που θα είχαν εν δυνάμει μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης να είναι αυτά που χάνουν και τα περισσότερα χρόνια ζωής εξαιτίας του καπνίσματος. Η απόκλιση είναι μεγάλη, από 3 ως και σχεδόν 8 χρόνια» (Βήμα, 29.5.2004).


Το γιατί η κακή υγεία σχετίζεται με την απόφαση έναρξης του καπνίσματος αποτελεί μυστήριο. Όμως η αβεβαιότητα είναι κάτι που απεχθάνονται οι Κωδωνοκρούστες και οι Αυτόκλητοι Σωτήρες.

«Τους δυο χιλιάδες έφτασαν οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αϊτή» (Καθημερινή, 28.5.2004).


Μπορεί να μην πήρατε καν χαμπάρι την παραπάνω είδηση. Έχετε παρατηρήσει πόσο πολύ περνάνε κυριολεκτικά στο «ντούκου» παρόμοιες ειδήσεις για απίστευτες εκατόμβες που εξελίσσονται στον Τρίτο Κόσμο; Τροχαία με δεκάδες νεκρούς. Ναυάγια με εκατοντάδες πνιγμένους. Πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμοί με χιλιάδες θύματα. Ναι, κόντρα στις υστερικές κραυγές, τα ευχολόγια και την ασύλληπτη υποκρισία των Κωδωνοκρουστών και των Αυτόκλητων Σωτήρων η ανθρώπινη ζωή κοστολογείται. Απόδειξη ότι τέτοιες ειδήσεις περνούν ουσιαστικά απαρατήρητες. Εκτοπίζονται από άλλες σημαντικότερες. Το χρηματιστήριο της πληροφορίας είναι αδυσώπητο.


Και ποιος είπε ότι η πληροφορία ισοδυναμεί με γνώση;


«Τρεις στους τέσσερις Βρετανούς ηλικίας κάτω των 25 ετών αγνοούν τα πάντα για την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Daily Mirror” (Το Βήμα, 2.6.2004). «Είμαι σίγουρη ότι η απόβαση έγινε στη δεκαετία του 1960, πρέπει να ήταν το 1962», απάντησε μια φοιτήτρια 20 ετών. Μια άλλη είπε ότι ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός «πρέπει να ήταν μάλλον ο Τόνυ Μπλαιρ».

Γελάτε με τους «κουτόφραγκους»; Τότε κλάψτε με τους έξυπνους Hellenes.


«Ανιστόρητοι εμφανίζονται πολλοί πρωτοετείς φοιτητές που σπουδάζουν σε τμήματα Ιστορίας όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα ειδικής ημερίδας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διδασκαλία της ιστορίας. Χαρακτηριστικά, ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών δεν γνωρίζει τι ήταν η Μακεδονική Δυναστεία, πότε έγινε η άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους, γιατί ο Πάπας ζήτησε πρόσφατα συγνώμη από την Εκκλησία της Ελλάδος, αδυνατούν να τοποθετήσουν γεωγραφικά τα ιστορικά γεγονότα κλπ» (Βήμα, 2.6.2004).


Κι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία «θαυμάζουν» υποκριτικά και με ανομολόγητη ζήλια τους μικρότερους σε ηλικία που «μάχονται» με την αυτοθυσία του ανίδεου και του φανατικού. Και οι μεν και οι δε καλά πληροφορημένοι και συνειδητοποιημένοι. Όλοι τους απλά πιόνια στο παιχνίδι της Ομοιόστασης.


Και το παιχνίδι συνεχίζεται με αναμενόμενες εξελίξεις λίαν συντόμως…

Η Διαστημική Είδηση του Μήνα

Θυμάστε το ντόρο που έγινε προ μερικών μηνών με την αναγγελία Μπους για «επιστροφή στη Σελήνη και πτήσεις στον Άρη» μπλα-μπλα-μπλα; Όχι; Θυμάστε τις αναλύσεις και τα φούμαρα που ειπώθηκαν και γράφτηκαν από ειδικούς και «ειδικούς»; Όχι; Ε, είπαμε, είναι η Συλλογική Αμνησία. Η οποία βεβαίως αρχίζει να εκδηλώνεται επικίνδυνα γρήγορα μετά τα γεγονότα.


Θυμάστε όλη εκείνη την παρλαπίπα περί του επικείμενου Αγώνα Δρόμου του Διαστήματος, περί της Επόμενης Διαστημικής Υπερδύναμης; (της Κίνας). Όλα αυτά επειδή βέβαια η Κίνα είχε καταφέρει μετά από πάνω από δέκα χρόνια προσπάθειας να εκτοξεύσει ένα ρωσικό Σογιούζ που το βάφτισε Σενζού. Οι Κινέζοι λέει θα βάλουν τα γυαλιά στους σατανάδες Αμερικανούς! Θα φτιάξουν διαστημικό σταθμό! Θα στείλουν ανθρώπους στη Σελήνη! Θα κάνουν αποικίες στον Άρη! Θα αποικίσουν το Γαλαξία! (καλά, όχι ακριβώς έτσι, αλλά τέλος πάντων).


Στις 19 Μαΐου, ανακοινώθηκε (δειλά και προσεκτικά) ότι η Κίνα εγκαταλείπει προς το παρόν τα φιλόδοξα σχέδιά της για επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη (Βήμα, 19.5.2004, μια ειδησούλα χαμένη στις εσωτερικές σελίδες). «Σύμφωνα με το πρακτορείο Ξινχουά, η κινεζική κυβέρνηση θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη δημιουργία διαστημικού σταθμού ως το 2020 και δεν μπορεί να αντέξει το παράλληλο οικονομικό βάρος για μια επιχείρηση στη Σελήνη, η οποία είχε προαναγγελθεί μετά την επιτυχημένη αποστολή του πρώτου Κινέζου αστροναύτη στο διάστημα τον περασμένο Οκτώβριο».


Συνωμοσίες είναι όλα αυτά! Στάχτη στα μάτια του κόσμου! Μυστική ετοιμασία της Εναλλακτικής Λύσης 783! Τσ! Σε τα μας;

Όσα δε φτάνει η αλεπού...



117 views

Recent Posts

See All
bottom of page