top of page

Ιούνιος 2012


«Όταν κάποιος επιθυμεί να καταδικάσει τη βία , δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λέξη “αλλά” στην ίδια πρόταση. Καταδικάζει τη βία, τελεία και παύλα. Ρητά και κατηγορηματικά. Η λέξη “αλλά” είναι αντιθετικός σύνδεσμος και δηλώνει πως το περιεχόμενο που ακολουθεί είναι αντίθετο από εκείνο που προηγήθηκε. Και όσο περισσότερες είναι οι λέξεις που ακολουθούν τον αντιθετικό σύνδεσμο, τόσο περισσότερο εξασθενεί η σημασία των λέξεων που προηγήθηκαν» (Μπλε Μήλο, 8.4.2012)



Βία, αντιθετικοί σύνδεσμοι και ελληνική πραγματικότητα.


Πόλεμος με άλλα λόγια. Πόλεμος των λέξεων και Bellum omnium contra omnes.


Έχετε υπόψη σας όμως πως όλα όσα έχετε δει μέχρι σήμερα ήταν απλώς ανώδυνα προεόρτια. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ. Ανεξαιρέτως.


Αν μένετε σε παλιά πολυκατοικία, σίγουρα αυτή διαθέτει καταφύγιο. Βλέπετε επί Μεταξά είχε ψηφιστεί νόμος για υποχρεωτική κατασκευή καταφυγίων για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Αργότερα, επί Ψυχρού Πολέμου, τα καταφύγια θα χρησίμευαν για να σώσουν (λέμε τώρα…) τους ενοίκους τους από τις πυρηνικές μπόμπες.


Ακρόπολις 22.2.1959

Θα διαβάσατε το άρθρο μου στο hellasgr.net σχετικά με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο (το οποίο αναρτήθηκε όποτε ακριβώς έπρεπε να αναρτηθεί όπως και όλα τα διαδικτυακά άρθρα μου). Τώρα, δεν χρειάζεται να ρωτήσω αν γνωρίζετε το πασίγνωστο φωτογενές μειράκιο με το ολοκαίνουργο σουπερμάρκετ «Ανοίξαμε και σας Περιμένουμε», ξέρετε, εκείνο που έχει γίνει ανάρπαστο τώρα που ο κόσμος δεν ξέρει πού να ψωνίσει επειδή φαλήρισαν οι δυο εμπορικοί κολοσσοί που επί δεκαετίες μονοπωλούσαν την ελληνική αγορά. Λοιπόν τις προάλλες το μειράκιο με έστειλε αδιάβαστο με την παρακάτω δήλωση.


«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ισοδύναμη με εκείνη που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των ημερών του ψυχρού πολέμου. Και οι δύο πλευρές είχαν πυρηνικά όπλα στα χέρια τους, και οι δύο πλευρές απείλησαν να πατήσουν το κουμπί και να το ενεργοποιήσουν» (Channel 4, 26.5.2012)

Άραγε μέχρι πού φτάνει ο Ορίζοντας Συμβάντων του εν λόγω μειρακίου;


Μέχρι εκεί, madame Merkel (Ακρόπολις 12.5.1957)

Υπάρχει ένας όρος που θα τον ξέρετε όσοι ασχολείστε με τα στρατιωτικά εν γένει (ή βλέπετε πολλές σχετικές ταινίες): DEFCON.


Η Κατάσταση Αμυντικής Ετοιμότητας (Defense Readiness Condition – DEFCON) αποτελεί μέτρο του επιπέδου ενεργοποίησης και ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων των Φονιάδων των Λαών. Υπάρχουν πέντε βαθμίδες. DEFCON 5 είναι η κατάσταση που επικρατεί εν καιρώ ειρήνης. Όσο μικραίνει ο αριθμός, η σοβαρότητα μεγαλώνει. Η υψηλότερη κατάσταση ετοιμότητας που έχει διακηρυχθεί επίσημα μέχρι σήμερα είναι η DEFCON 2, κατά τη διάρκεια της Κρίσης της Κούβας το 1962.


Τώρα τι σας τα λέω όλα αυτά τα μιλιταριστικά; Μα για να υπενθυμίσω ότι το Hellenistan βρίσκεται ήδη σε DEFCON 1. Όχι επειδή έτσι δήλωσε το μειράκιον. Ούτε επειδή απειλείται με πυρηνική επίθεση. Μπα, αυτό χλομό το βλέπω. Εξάλλου τόσο το μειράκιο όσο και η παρέα του δεν καταδικάζουν άραγε τη χρήση βίας;

Φυσικά και την καταδικάζουν. Με αντιθετικό σύνδεσμο βέβαια…

Ελευθερία 23.8.1961 (μια ζωή κινδυνολογία και τρομολαγνεία σ' αυτή τη χώρα...)

Αυτό όμως που θα σαρώσει το Hellenistan θα είναι ισοδύναμο με το κύμα κρούσης, τη θερμότητα και τη ραδιενέργεια μιας πυρηνικής έκρηξης. Εξάλλου το μειράκιο μίλησε για «ισοδύναμη κατάσταση».


Ακρόπολις 24.8.1961

Ακρόπολη 2012 - βρε πώς αλλάζουν οι καιροί...

Τώρα βέβαια, το πώς ορίζεται η πυρηνική έκρηξη σε μια εποχή που η βία έχει εξοβελιστεί πλήρως, είναι άλλο θέμα. Άλλωστε μήπως δεν έχω αναφέρει πολλάκις το ρητόν του Φρανκ Χέρμπερτ σχετικά με την πτώση της βελόνας και την πυρηνική έκρηξη;


Εν πάση περιπτώσει αυτό το Μαύρο Ρεύμα που μας τριγυρίζει σαν γρίπη το καταχείμωνο, το Μαύρο Ρεύμα για το οποίο γράφω σε αυτή την Επικαιρότητα εδώ και 10 συναπτά έτη, το Μαύρο Ρεύμα για το οποίο έχω γράψει κοτζάμ βιβλίο (και ένα σωρό άλλα κείμενα) είναι πλέον έτοιμο να σκάσει σαν τσουνάμι.

Μη φαντάζεστε όμως σώνει και καλά μια θεαματική έκρηξη σαν το μανιτάρι του DEFCON 0. Θα μοιάζει μάλλον περισσότερο με SD.


Πολύ μπλέξαμε όμως με αρκτικόλεξα. Η ουσία είναι στις λέξεις. Και σε εποχή πολεμικών επιχειρήσεων, τι το πιο φυσικό είναι να χρησιμοποιούνται στη γελοία φάρσα που ονομάζεται «δημόσιος διάλογος» (χα-χα!) λέξεις με ισχυρότατους πολεμικούς συνειρμούς.


Κρεμάλες

Δωσίλογοι

Τσολάκογλου

Προδότες

Κατοχή

Αντίσταση

Πόλεμος

Έκρηξη

...και άλλες...


«Γενικώς κανείς δεν κουβεντιάζει για δουλειά, όλοι κραυγάζουν για μάχες», λέει ο Πάσχος Μανδραβέλης (medium.gr 30.5.2012). «Δεν συζητάμε για την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, αλλά για καλύτερους αγώνες».

"Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες"

Το μαύρο αυτό ρεύμα διείσδυε υπόγεια εδώ και πολύ καιρό. Και όταν ο βόθρος ξεχειλίσει και το υπέδαφος νοτίσει, τα λύματα και η μπόχα βγαίνουν ξαφνικά στην επιφάνεια. Ξαφνικά; Εξαρτάται από τον Ορίζοντα Συμβάντων σας.


Στις 24.12.2011 ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς έγραφε στα Νέα για τις κάλπικες ειδήσεις οι οποίες διαδίδονται…


«…ωσάν την φοβερή πανώλη τους χαλεπούς καιρούς του Μεσαίωνα. Από μελοδραματικά ψεματάκια, όπως τα παιδάκια που λιποθυμούν από ασιτία επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να τους πάρουν κορνφλέϊκς, έως εξωφρενικές μπούρδες σαν τον στρατό από Ολλανδούς και Γερμανούς κομάντο που κάνουν γυμνάσια στην Λάρισα ούτως ώστε να πνίξουν στο αίμα την ελληνική εξέγερση (όταν αυτή ξεσπάσει). Όλα αυτά τα παραμύθια διαμορφώνουν κλίμα. Δυστυχώς, πολλοί συμπατριώτες μας πιστεύουν ο,τιδήποτε τους σερβίρει ο Internet Explorer τους. Το τσιτάτο ‘Αγνοήστε τα κρατικοδίαιτα, πλουτοκρατικά, σιωνιστικά ΜΜΕ και αγκαλιάστε το ελεύθερο και ανεξάρτητο Διαδίκτυο’ κερδίζει συνεχώς έδαφος σε μία χώρα όπου ο τελευταίος φούφουτος μπορεί να ‘ανεβάσει’ ανεξέλεγκτα ‘ειδήσεις’ δικής του επινόησης –ακόμα και σε, σχετικά, mainstream ειδησεογραφικά sites».


Να ένα κλασικό παράδειγμα που φούντωσε σαν πυρκαγιά σε βενζινάδικο στη χώρα της Θεσμοθετημένης Παράνοιας: Επινοώντας Δηλώσεις, Lifo 4.4.2012


«Η παραπληροφόρηση αυτή, σε συνδυασμό με οχετό ύβρεων, απειλών και συκοφαντιών, δημιουργεί ένα θανατηφόρο μείγμα, το οποίο ως μόνον στόχο έχει το ξέσπασμα μιας θεότυφλης βίας. Μία θεότυφλη βία την οποία επιδιώκει ένας φαιοκόκκινος οχετός υπανθρώπων, απέναντι στον οποίον, δυστυχώς, η κοινωνία μας δείχνει πρωτοφανή ανοχή. Όμως, στην παρούσα φάση κρίσης που βρίσκεται η χώρα, αυτός ο οχετός όχι μόνον φουσκώνει επικίνδυνα, αλλά γίνεται προσβάσιμος σε όλους με ένα κλικ». (Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, European Business Review, 27.12.2011)


Εδώ θυμόμαστε αυτά που έγραφα τον περασμένο Αύγουστο για τα ορκ-σχολιαστές


«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα ακριβώς σε μία τέτοια στιγμή φορτίσεως και μαζικού αποπροσανατολισμού. Με την βοήθεια και ενός σκοτεινού και ανώνυμου Διαδικτύου, οι ολέθριες δυνάμεις του συλλογικού παραλογισμού αναδεύονται, ανέρχονται και αναδεικνύονται, ένα βήμα πριν μαζικοποιηθούν, με τρόπο θανάσιμα επικίνδυνο για την συνοχή και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας..» (Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Η θανάσιμη παγίδα του παραλογισμού, 14.3.2012)


Απλώς τώρα, που μας τελειώνει και το DEFCON 1, ο οχετός ξεχείλισε. Μην στενοχωριέστε. Μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω, αλλά τα σκατά που θα αποτελέσουν το κύριο μενού των περισσοτέρων για το προβλεπόμενο μέλλον, θα υπάρχουν σε υπεραφθονία.

Διότι, πολύ απλά, ΣΚΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Πανταχού παρόν το κράτος, μην ανησυχείτε -μέχρι και οι "αναρχικοί" μας κρατιστές είναι.

Και θα τα τρώμε ολομόναχοι, γιατί είμεθα έθνος ανάδελφον. Στο πλαίσιο αυτό η πασίγνωστη δήλωση της μονίμως ηλιοκαμένης Λαγάρδαινας αποκτά άλλη διάσταση.


«Η Ευρώπη αρχίζει πάλι να μας αντιμετωπίζει ως μια χώρα εξωτική, ακατανόητη, έναν ιδανικό […] τουριστικό προορισμό ή μια τριτοκοσμική και εξωτική παραγκούπολη» (Καθημερινή, 31.5.2012)


Το Hellenistan επιστρέφει στο φυσικό του περιβάλλον. Και μέσα στις κανονιές ενός πολέμου που εντός ολίγου από συμβατικός θα γίνει πυρηνικός, πού να ακουστεί ένα λιανοτούφεκο.


Σαν κι αυτό εδώ για την ελληνική ανταγωνιστικότητα, ή αλλιώς τον ορισμό του "οξύμωρου"

Συμπτωματικά (;) κάτι σχετικό είχα γράψει στην προηγούμενη Επικαιρότητα. Βασικά το είχα ξαναγράψει και παλιότερα, αλλά οι Επικαιρότητές μου έχουν την περίεργη ιδιότητα να είναι επίκαιρες και διαχρονικές ταυτόχρονα.


Και ναι, φυσικά και αυτό γίνεται βάσει σχεδίου.


Πολλά από τα πλήγματα που εξαπολύονται από τον φαιοκόκκινο οχετό των υπανθρώπων που ετοιμάζονται να πάρουν οριστικά το πάνω χέρι, είναι προσχεδιασμένα. Άλλα πάλι όχι. Άλλοι χρησιμοποιούν το σκοπευτικό του όπλου τους κι άλλοι ρίχνουν στα τυφλά.


Κάποιοι άλλοι όμως προτιμούν τις αθόρυβες αλλά λίαν αποτελεσματικές ενέργειες σαμποτάζ στα μετόπισθεν.

Και μια που μιλάμε για πυρηνικά και Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα μάθατε ίσως τι είπε ο Χένρυ Κίσσιντζερ σχετικά, έτσι; Χμ…


Ανατρέξτε στο παλιό μου άρθρο για την κλωνοποίηση Άσχετο; Καθόλου. Απλώς και μόνο για να σας δώσω κάποιες ιδέες για σαμποτάζ στα μετόπισθεν. Μου είναι αδιάφορο σε ποια "παράταξη" ανήκετε. Ξέρω πολύ καλά πως αυτός που θα μπορέσει να κατασκευάσει και να εξαπολύσει το όπλο που του σκιαγραφώ αδρά, θα είναι και άξιος να το χρησιμοποιήσει.


Τα θέλετε πιο λιανά; Τότε δείτε τι σοφίστηκε ο Σοφοκλής Καλλιμάνης


Ή τι είχε γράψει εκείνος ο παλιός διορατικός αριστερός, ο Ισίδωρος Πόσδαγλης για τη σημερινή κρίση.

Ναι, είναι ο Πόλεμος των Λέξεων σε όλη του την αφανή μεγαλοπρέπεια. Γιατί γελάει καλά αυτός που θα γελάσει τελευταίος.


Εσείς πότε σκοπεύετε να γελάσετε; Όταν το αριθμητικό ψηφίο της DEFCON μηδενιστεί;


Τετελεσμένος Μέλλων

Έκτακτο Εκλογικό Αφιέρωμα

Ξέρω καλά πως η Επικαιρότητα αυτή θα εξακολουθεί να είναι Επίκαιρη ακόμα και όταν οι επικείμενες Σημαντικότερες Εκλογές της Ελληνικής Ιστορίας και Προϊστορίας θα αποτελούν μια θολή ανάμνηση.

Ακρόπολις 22.4.1958 – Δεν ξέρω αν η λέξη «ΛΑΟΣ» παραπέμπει στο γνωστό (από)κομμα ή στο ομώνυμο ασιατικό κράτος. Πάντως το χταπόδι δεν είναι ο Κθούλου (σίγουρα).

Ακρόπολις 12.6.1958 – Και γεφύρια θα σας φτιάξουμε.

Έθνος 31.1.1964 – Μόνο είκοσι χρόνια μετά την (πραγματική) Κατοχή. Δηλαδή σα να λέμε σήμερα για πράματα που συνέβησαν στη δεκαετία του 1990. Άβυσσος η ψυχή του Έλληνος.

Ακρόπολις 22.8.1987 Εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, σκοτεινές δυνάμεις δεν αφήνουν το παιδί να εφαρμόσει αυτά που λέει


158 views

Recent Posts

See All
bottom of page