top of page

η Βιβλιοθήκη μου

Ο Λαβύρινθος του Αίματος

(2021)

ISBN 978-618-5253-71-4

Σελ. 322, τιμή 25 ευρώ

Εκδόσεις ΑΛΛΩΣΤΕ
Πύρρωνος 9-11
11636 Αθήνα
Ελλάδα
τηλ. 210 ή 699 - 7511395
email: info@alloste.gr

Μια αλλόκοτη πορεία που περνάει από τα Σταυροδρόμια της Εκάτης και διασχίζει τις Σήραγγες του Σετ, εκεί που καραδοκούν οι σκιώδεις Φασματικές Ύαινες του Κρόνου.

 

Μια περιπλάνηση σε σκοτεινές και επικίνδυνες διαδρομές, όπου πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, παίκτες και πιόνια εναλλάσσουν ρόλους, κινούμενοι σε παράξενους χώρους.

 

Πέρα από την πολιτική και κοινωνιολογική ανάλυση περί τρομοκρατίας, υπάρχουν και άλλα επίπεδα έρευνας, πολύ πιο «αλλόκοτα». Ο κόσμος της Δύναμης και της Εξουσίας (κοσμικής και αλλοκοσμικής) έχει πολλές εκφάνσεις και υποχώρους που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

 

Η μοναδική αυτή έρευνα βασίζεται τόσο στην πολύχρονη έρευνα αυτών των ποικίλων χώρων και υποχώρων, όσο και στις προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα και των συνεργατών του. 

 

Στο βιβλίο αυτό δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που δεν μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο ή σε δημοσιευμένα κείμενα στον τύπο και σε βιβλία! Αλλά όποιος ψάχνει, βρίσκει!

 

Μοναδική εξαίρεση οι συναρπαστικές και πολλές φορές επικίνδυνες, προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα και των συνεργατών του. Ακούσαμε τα Τραγούδια του Αίματος και της Φωτιάς, ακολουθήσαμε τις Μυστικές Διαδρομές της Πόλης και χαρτογραφήσαμε την Απόκρυφη Μορφοδιάταξη ενός αόρατου γεωμετρικού τοπίου…

 

…που γίνεται φυσικά ορατό, όταν χρησιμοποιείς τα περίφημα Άλλα Μάτια…

λολanejhghth polh.jpg

Ανεξήγητη Πόλη

(2020)

ISBN 978-618-84676-2-0
σελίδες 84, τιμή: € 12

Εκδόσεις Λογότυπο, Θήρας 19, πλ. Αμερικής,

Αθήνα, 112-57
 

Για παραγγελίες:

* Email  :  ekdoseislogotypo@gmail.com

* Στο inbox του «Η Πόλη Ζει», στο facebook.(https://www.facebook.com/ipolizei/)
* Τηλεφωνικά, στο 216-9390-230, υπ’ όψιν Γεωργίας Δρακάκη.

Η «Ανεξήγητη Πόλη» είναι μια συρραφή 18 άρθρων που δημοσιεύτηκαν στην free press «Η Πόλη Ζει».

 

Υπάρχει μια σκοτεινή Άγνωστη Πόλη, πίσω από την λαμπερή Γνωστή Πόλη. Όσο πιο ψηλά είναι τα κτίριά της, όσο πιο φαρδείς είναι οι δρόμοι της, τόσο πιο βαθιά φτάνουν τα θεμέλιά της, τόσο πιο λαβυρινθώδεις πρέπει να είναι οι υπόγειες διαδρομές των τούνελ και των σωλήνων.

 

Η Άγνωστη, η Ανεξήγητη Πόλη, είναι ένα μωσαϊκό από παράξενες ιστορίες, που καλύπτουν όλο το φάσμα –από το νοσταλγικά ονειρικό, μέχρι το ζοφερά μακάβριο.

 

Το βιβλίο αυτό δεν είναι παρά μια μικρή, διστακτική περιπλάνηση στα αλλόκοτα μυστήρια της Ανεξήγητης Πόλης. Μυστήρια που πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα, που λησμονήθηκαν, θάφτηκαν στη συλλογική ψυχή. Και που αναδύοται φευγαλέα, φανερώνοντας ότι υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος, πίσω από την στιλπνή επιφάνεια του καθρέφτη, στον οποίο αντικρίζουμε διαρκώς το Γνωστό, το Εξηγημένο και το Οικείο. 

Μαύρα Υπόγεια Ρεύματα (2001, 2020)

ISBN 978-618-5253-50-9
σελίδες 420, τιμή: € 28,50

Εκδόσεις Άλλωστε, Πύρρωνος 9-11, Πλ. Βαρνάβα
Αθήνα, 11636
Τηλ: +30 (210 ή 699) 75.11.395
Email info@alloste.gr

Tι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους οι επιδημίες μολυσματικών ασθενειών, με τα κύματα της λεγόμενης μαζικής υστερίας;

 Και ποια μπορεί να είναι η υπόγεια σύνδεση ανάμεσα στις εξάρσεις μαζικών πανικών που σαρώνουν την ανθρωπότητα σαν τα κομμάτια μιας αυτόνομης, ζωντανής Σκιάς;

 Πόσο «ξεκάρφωτα» είναι τα σμήνη των μαζικών αυτοκτονιών, ή τα ξεσπάσματα των πολέμων και των ανθρωποσφαγών;

 Εν τέλει, τι είναι αυτός ο μαύρος χείμαρρος που παφλάζει κάτω από την τακτοποιημένη βιτρίνα του πολιτισμού και της καθημερινής πραγματικότητας;

 Μήπως τελικά φτάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο της εξελίκτικής μας πορείας; 

 Ενα μαύρο πέπλο τυλίγει τον πλανήτη μας σαν σκιά. Οι εξελίξεις τρέχουν γρηγορότερα απ’ όσο μπορεί να προβλέψει κανείς.

Κινούμαστε ολοένα και γρηγορότερα προς ένα απροσδιόριστο πεπρωμένο.

 Το βιβλίο αυτό είναι μια πρωτότυπη και τραγικά επίκαιρη έρευνα που θα σας συγκλονίσει. Διαβάστε το μόνο υπ’ ευθύνη σας!

Τι γράφτηκε για τα «Μαύρα Υπόγεια Ρεύματα»

«Πρόκειται για μια πρωτότυπη συλλογική έρευνα που συγκλονίζει όποιον τη διαβάζει… Περιέχει ερωτήματα και απαντήσεις που πραγματικά σοκάρουν»

περιοδικό Max, Μάρτιος 2002.

«…μια άρτια επιστημονική δουλειά με τεκμήρια, φωτογραφίες και διαγράμματα που σοκάρουν».

Τόποι Δύναμης στην Ελλάδα

(2005, επανέκδοση 2019)

ISBN: 978-618-5253-45-5

Διαστ.: 14,5 x 21 εκ. - 239 σελ.

Τιμή: 19,95 ευρώ Εκδόσεις Άλλωστε, Πύρρωνος 9-11, 11636 Αθήνα, τηλ. 210 ή 699 - 7511395 email: info@alloste.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης κάντε κλικ εδώ:

Ένα ταξίδι στους θρύλους, στη μυθολογία, στην νεότερη παράδοση αλλά και στα αλλοκοσμικά χρονικά αυτών των τόπων.

 

Από τα βάθη της αρχαιότητας, οι τόποι δύναμης της Ελλάδας αποτέλεσαν εστίες λατρείας, μύησης, γνώσης και μέθεξης – κεφαλάρια από τα οποία πήγασε η γνώση, η ιστορία, ο πολιτισμός.

Σαν μια αλληλοδιαδοχή άμπωτης και πλημμυρίδας, ο ελληνικός πολιτισμός ανάβλυσε από Τόπους Δύναμης και γνώρισε περιόδους ακμής και παρακμής, πάλλοντας σαν τιτάνια καρδιά.

 

Από το Άγιον Όρος μέχρι το Ταίναρο, από τη Δωδώνη μέχρι την Κνωσό και από τη Σαμοθράκη μέχρι την Ολυμπία, μαντεία, ναοί, μοναστήρια, μυητικά άντρα, τόποι θεοφάνειας και ενεργειακά κέντρα αποτελούν τις πυγολαμπίδες που στραφταλίζουν πάνω στο Ενεργειακό Πλέγμα της Ελλάδας.

 

Ας περιπλανηθούμε μαζί σε τριάντα από αυτούς τους τόπους αναδιφώντας την φανερή και μυστική ιστορία τους, ακολουθώντας τα νήματα που ξεκινούν απ’ αυτούς, τα νήματα που μας ανοίγουν αμέτρητα παράξενα μονοπάτια.

 

Γιατί οι Τόποι Δύναμης της Ελλάδας είναι και Αλλοκοσμικές Πύλες, δίνες που οδηγούν σε ασύλληπτα μαγικές περιοχές, πέρα από το χώρο και το χρόνο. Αρκεί κάποιος να ξέρει τον τρόπο να διαβεί μια τέτοια Πύλη.

Νήματα

Νοήματος

(2019)

Διαστάσεις: 14,5 x 21 εκ. - 390 σελ τιμή € 25.

Εκδόσεις Άλλωστε, Πύρρωνος 9-11, 11636 Αθήνα, τηλ. 210 ή 699 - 7511395
email: info@alloste.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης κάντε κλικ στο "Learn More"

Το «νήμα» από το «νόημα» απέχει ένα γραμματάκι μόνο. Αυτό το γραμματάκι όμως κάνει την πολύ σημαντική εννοιολογική διαφορά.

Το βιβλίο πραγματεύεται ό,τι λέει ο τίτλος του: τα νήματα, τις κλωστές, τα μονοπάτια νοήματος που συνδέουν μια γκάμα από ετερόκλητα πράγματα. Από πολύ ετερόκλητα πράγματα!

Μια μικρή γεύση, συνοπτικά και λακωνικά:

ΑΤΙΑ - συγχρονικότητα - name games – πυρηνικά όπλα – Magick (με k, έτσι;) – Αλχημεία – κόκκινος υδράργυρος – Ρόσγουελλ (ναι, ναι!) – ο αριθμός 47 – ΣυναισθηΜαθηματικά (ορίστε;) – Σημεία Εκπήγασης – Πλαστουργία – Φαινόμενο του Πυγμαλίωνα – Πραγματική Βούληση – Ειμαρμένη – τελετουργίες διάβασης – πρόγνωση – και πολλά άλλα.

Κι όλα αυτά διανθισμένα με κάμποσες προσωπικές μου εμπειρίες. Ο ψυχίατρός μου είπε ότι είναι καλό να τις μοιράζομαι με άλλους. Δεν μπορεί, επιστήμων άνθρωπος είναι, δίκιο θα έχει… 

«Τα Νήματα του Νοήματος υπάρχουν παντού. Αλλά χρειάζεται η μαγική προσέγγιση, η μαγική σκέψη. Στη Μαγεία το μοτίβο αναγνωρίζεται, στην Επιστήμη ανακαλύπτεται (η λέξη «ανακάλυψη» υπονοεί κάτι που υπήρχε ήδη). Η Μαγεία δεν ενδιαφέρεται αν το μοτίβο είναι «αληθινό» ή «ψεύτικο», εφόσον μπορεί να βιωθεί. Άλλωστε η μαγική μέθοδος είναι να δρας σαν η θεωρία που υιοθετείς να είναι αληθινή ώσπου να κάνεις τη δουλειά σου. Μετά την απορρίπτεις και την αντικαθιστάς με μιαν άλλη». 

Από μια άποψη, τα Νήματα Νοήματος, πιάνουν το... νήμα από εκεί που το άφησε το προηγούμενο βιβλίο μου, Το Σχήμα Πρωθύστερο. Και το συνεχίζουν. 

 

Βρικόλακας

(2019)

Διαστάσεις: 14,5 x 21 εκ,

240 σελίδες, τιμή € 22.

Εκδόσεις Άλλωστε, Πύρρωνος 9-11, 11636 Αθήνα, τηλ. 210 ή 699 - 7511395
email: info@alloste.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης κάντε κλικ εδώ

ISBN 978-618-5253-34-9

Η έννοια του βαμπίρ/ βρικόλακα είναι βαθιά ριζωμένη στις παραδόσεις και τους θρύλους όλων των λαών, όλων των ηπείρων, όλων των εποχών. 


Ο βρικόλακας έχει αποτελέσει έμπνευση για μεγάλο μέρος της λογοτεχνίας τρόμου – αλλά και του σχετικού κινηματογράφου, όπως και των παιχνιδιών υπόδυσης ρόλου.
Η ιδέα του απέθαντου, καταραμένου πλάσματος που τριγυρνά τις νύχτες για να βλάψει τους ανθρώπους ασκεί νοσηρή και διαχρονική γοητεία.


Αφού λοιπόν ο θρύλος είναι τόσο βαθιά ριζωμένος στη συλλογική ψυχή, τότε μήπως πίσω από τον καπνό υπάρχει και φωτιά; 
Μήπως τελικά ο βρικόλακας είναι κάτι περισσότερο από θρύλος; Μήπως διαθέτει κάποια αντικειμενική πραγματικότητα -όχι απαραίτητα με τον τρόπο που περιγράφουν ο Μπραμ Στόκερ ή που απεικονίζει το Χόλιγουντ;


Στο ερώτημα αυτό θα κληθείτε να απαντήσετε εσείς, αφού διαβάσετε πρώτα το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. 


Τα στοιχεία βρίσκονται εδώ -το ίδιο και οι ερωτήσεις. Οι απαντήσεις είναι δικές σας.

Οι Πύλες του Αλλόκοσμου

(2018) - Τρίτη έκδοση,

ενημερωμένη & επαυξημένη

ISBN 978-618-5253-20-2,

διαστάσεις 21 x 30 εκ. (A4), 470 σελίδες

245 ασπρόμαυρες φωτογραφίες & διαγράμματα, ευρετήριο, τιμή € 44,50.

Εκδόσεις Άλλωστε, Πύρρωνος 9-11, 11636 Αθήνα, τηλ. 210 ή 699 - 7511395
email: info@alloste.gr

Δεκαεννιά χρόνια μετά την πρώτη έκδοση (1999) και έντεκα χρόνια μετά τη δεύτερη αναβαθμισμένη (τη χειροποίητη του 2007) ξανακυκλοφορούν οι Πύλες του Αλλόκοσμου, ένα παρανόρμαλ ολλ τάιμ κλάσικ. Το βιβλίο, από τις εκδόσεις «Άλλωστε» είναι τάλε κουάλε η έκδοση του 2007, με τις δεκάδες περισσότερες φωτογραφίες, τις 1.200 υποσημειώσεις και την 30% παραπάνω ύλη από την έκδοση του 1999. Ουσιαστικά έχει προστεθεί ύλη ενός νέου βιβλίου 40.000 λέξεων. Τέλος ελήφθη ιδιαίτερη μέριμνα για ένα πληρέστερο και λεπτομερέστερο ευρετήριο (την τεράστια και αδικαιολόγητη έλλειψη που παρατηρείται σχεδόν στο σύνολο των ελληνόφωνων βιβλίων έρευνας του παραφυσικού)

 Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο αλλόκοτα αινιγματικοί είναι οι ελληνικοί θρύλοι και για ποιό λόγο;

 Σκεφτήκατε ποτέ πόσο "πραγματικά" μπορεί να είναι πλάσματα όπως οι νεράιδες, οι βρικόλακες, τα τελώνια, οι αράπηδες και τα αερικά που στοιχειώνουν τις σελίδες της Λαογραφίας μας;

 Εξετάσατε ποτέ τη σχέση που μπορεί να έχουν οι θρύλοι με αυτά που σήμερα αποκαλούμε παραφυσικά φαινόμενα -τα φορτεανά περιστατικά, τα UFO, τα φαντάσματα και τα στοιχειώματα;

 Ψάξατε ποτέ σε βάθος για να δείτε σε ποιό σημείο και βαθμό οι ελληνικοί θρύλοι συναντούν μια απίστευτα αρχαιότερη, ανατριχιαστική παράδοση;

 Ηταν μαζί μας, είναι μαζί μας και θα εξακολουθησουν να μας συντροφεύουν στις περιπλανήσεις μας στην πραγματικότητα. Τα Πλάσματα της Σκοτεινής Πλευράς στοιχειώνουν τις ερημιές της υπαίθρου, τα ψηλά βουνά, τις ακροθαλασσιές και τις σύγχρονες πόλεις μας.

 Ενα συναρπαστικό ταξίδι στους κόσμους που αχνοφέγγουν μέσα από κάποιες απροσδιόριστες πύλες -που είναι πιο κοντά απ' όσο τολμούμε να υποθέσουμε

 Η πρώτη έρευνα του είδους της γεμάτη συγκλονιστικές αποκαλύψεις, απίστευτους συσχετισμούς και στοιχεία από το αρχείο του Θανάση Βέμπου που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

 Οταν διαβάσετε αυτό το βιβλίο, θα δείτε την ελληνική γη με άλλα μάτια.

Το Σχήμα Πρωθύστερο (2016)

ISBN: 978-618-82419-0-9
Σελίδες 235, τιμή: € 22

Εκδόσεις Άλλωστε Πύρρωνος 9-11, Πλ. Βαρνάβα
Αθήνα, 11636
Τηλ: +30 (210 ή 699) 75.11.395
Email info@alloste.gr

 Μια ρηξικέλευθη έρευνα χωρίς «νορμάλ δομή».

 Λες και θα μπορούσε να έχει «νορμάλ δομή» μια έρευνα που έχει σχέση με τη φύση του Χρόνου…

 Η έρευνα αυτή δεν διαθέτει ένα κεντρικό "αφήγημα". Ούτε κεφάλαια, αλλα΄ενότητες που άλλες φορές μοιάζουν ομαλά αλληλοδιαδεχόμενες κι άλλες φορές εντελώς άσχετες μεταξύ τους. Αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν.

 Λίγες λέξεις-κλειδιά:

 Πρόγνωση, Συγχρονικότητα, Simulacra, Διαστάσεις Χρόνου, Παροντισμός, προσωπικές εμπειρίες μου, Project Timeslip, μαγεία/επιστήμη, pixilation, VALIS, Σχέδιο Apollo, Ο Άνθρωπος στο Ψηλό Κάστρο, ΣΑ4 (κι όσοι καταλάβουν), Σημείο Αγκίστρωσης (παρομοίως), Evestra, Μνήμη, Μνημόνιο (όχι αυτό, το άλλο), Ψυχοκίνηση, Childhood’s End, Χρονοτάξιδα, Φαινόμενο Μαντέλα, Συγχρομυστικισμός, Πόλεμος των Λέξεων και το επερχόμενο κβαντικό άλμα της ελληνικής κοινωνίας (και όχι μόνο).

Μέσα στη Χύτρα Ταχύτητας

(2006, επανέκδοση 2017)

Εκδόσεις Άλλωστε, σελίδες: 235 - 14,5x21 εκ., ISBN 978-618-5253-06-6, τιμή € 19,90

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης κάντε κλικ εδώ

 Δεκαπέντε δοκίμια για το παιχνίδι που παίζεται στα παρασκήνια της Συναινετικής Πραγματικότητας

Δεκαπέντε τομές σε μια παγκόσμια διαδικασία που επιταχύνεται όλο και περισσότερο όσο περνά ο καιρός

 Δεκαπέντε τρόποι να αντιληφθείτε όχι μόνο τα πράγματα διαφορετικά, αλλά και διαφορετικά πράγματα.

 Τα κείμενα που αποτελούν τα ξεχωριστά κεφάλαια του βιβλίου, δημοσιεύτηκαν ως αυτόνομα άρθρα στο περιοδικό Ανεξήγητο την περίοδο 2001-2005.

Στην παρούσα μορφή τους έχουν υποστεί μικρές αλλαγές, συμπληρώσεις και τροποποιήσεις.

Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2006, ως προσωπική έκδοση του συγγραφέα.

Στην παρούσα επανέκδοση έχουν προστεθεί αρκετές επεξηγηματικές υποσημειώσεις, επειδή συνέβησαν πολλά μέσα στα χρόνια που πέρασαν από τη συγγραφή των αρχικών κειμένων.

Το Πνεύμα του Χρόνου (2013)

ISBN 978-618-80720-1-5

Σελίδες 722, (με ευρετήριο), 150 ασπρόμαυρες σπάνιες φωτογραφίες, 1250 υποσημειώσεις.

τιμή 25 €

Εκδόσεις Δαιδάλεος 

Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 49, Κέντρο
Αθήνα:  Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια
τηλέφωνα: 2311 27 28 03 &  21 10 12 6900
e-mail daidaleos@hotmail.gr

 Πίσω από τη Σκουριά του Χρόνου...

Μια συναρπαστική περιπλάνηση στο τοπίο του Παραφυσικού, από την εποχή της σύστασης του ελληνικού κράτους μέχρι την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα.

 Ένα σαγηνευτικό ταξίδι στον ωκεανό του Χρόνου με όχημα τις παλιές εφημερίδες, αυτές τις υπαρκτές χρονομηχανές που ανοίγουν διάπλατες τις πύλες του παρελθόντος.

 Ένας πακτωλός από δεδομένα που φανερώνουν ότι τα ΑΤΙΑ, τα παραψυχικά φαινόμενα, τα φαντάσματα, οι οπτασίες, τα στοιχειώματα, οι «φορτεανές» βροχές και απειράριθμα άλλα Οριακά Φαινόμενα ήταν πάντα μαζί μας. Απλώς οι μάσκες που φορούσαν άλλαζαν αναλόγως της εποχής.

 Γιατί ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική κοινωνία προσλάμβανε τα παραφυσικά φαινόμενα μαρτυρά πολλά, τόσο για τα ίδια τα φαινόμενα όσο και για την αντίστοιχη εποχή.

 Γιατί όπως το Πιο Πέρα ήταν κάποτε διαφορετικό, έτσι και το Πιο Πριν ήταν κάποτε διαφορετικό. Ο παρατηρητής δεν επηρεάζει μόνο το παρατηρούμενο στο παρόν, αλλά και στο παρελθόν.

 Το παρελθόν υφίσταται μια συνεχή διαδικασία αναθεώρησης. όνο ο διευρυμένος Ορίζοντας Συμβάντων επιτρέπει να δούμε όχι μόνο τα πράγματα διαφορετικά, αλλά και διαφορετικά πράγματα.

 Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε το κλειδί που θα επιτρέψει αυτή την πολυπόθητη διεύρυνση. Αρκεί πρώτα να συνειδητοποιήσετε πόσο τραγικό σφάλμα είναι να κρίνουμε το παρελθόν με τα κριτήρια του παρόντος.

Το Άγγιγμα του Μίδα (2005, β' έκδοση 2013)

ISBN: 978-960-7971-87-6

Σελίδες 450, τιμή € 27

Εκδόσεις Άλλωστε, τηλ 210-7511395, e-mail: info@locus7.gr

 Πώς μπορούμε να πλάσουμε πραγματικότητες;

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε κόσμους, γεγονότα, φαινόμενα της αρεσκείας μας;

Εδώ και χιλιάδες χρόνια είμαστε διαποτισμένοι με μια συνήθεια. Μια συνήθεια που μας επιβλήθηκε από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να συγκεκριμενοποιεί τον κόσμο γύρω του.

Με βάση αυτή τη συνήθεια διαμορφώθηκε –και εξακολουθεί να διαμορφώνεται η Συναινετική Πραγματικότητα.

Πώς μπορεί να σπάσει ο φαύλος κύκλος;

Ο Θανάσης Βέμπος επανέρχεται δριμύτερος με ένα ακόμα βιβλίο-δυναμίτη. Μέσα από μια συναρπαστική περιπλάνηση στα μυστικά μονοπάτια που ο ίδιος τόσο καλά γνωρίζει, αποκαλύπτει, διασυνδέει και συναρμολογεί τα κομμάτια του Κοσμικού Παζλ.

Από τα περίφημα «κανάλια του Άρη» και τα ανεξήγητα αστρονομικά φαινόμενα, από το παρασκήνιο της εξέλιξης των φυσικών επιστημών μέχρι τα ΑΤΙΑ και τα παραψυχικά φαινόμενα, από το μαγικοπολιτικό χώρο μέχρι την εναλλακτική επιστήμη, από τα φορτεανά φαινόμενα μέχρι την επιστημονική φαντασία και τα διαστημικά ταξίδια, το βιβλίο αυτό θα αποκαλύψει κρίσιμες πτυχές της Διαδικασίας της Ομοιόστασης.

Το Άγγιγμα του Μίδα ξεκινά εκεί που σταματούσαν τα Φαντάσματα του Διαστήματος –και προχωρά ακόμα παραπέρα.

Σε ένα κόσμο που αλλάζει με ρυθμό ταχύτερο απ’ όσο φαντάζεστε, σε ένα κόσμο που οι βεβαιότητες σκορπίζουν σαν ξερά φύλλα στον άνεμο, διαφαίνονται οι αμυδρές αναλαμπές του επικείμενου Κβαντικού Άλματος.

Στο βιβλίο αυτό υπάρχει το μυστικό που θα σας επιτρέψει να καβαλήσετε το κύμα αντί να πνιγείτε απ’ αυτό.

Η επιλογή είναι δική σας.

Τα Φαντάσματα του Διαστήματος 

(2003)

Δεύτερη έκδοση, ενημερωμένη & επαυξημένη (2010)

Προσωπική έκδοση του συγγραφέα, διαστάσεις 29.5 Χ 21 εκ. (Α4), σελίδες 548, (με ευρετήριο), τιμή € 40.

Εκτός της πρόσθετης ύλης και των πολλαπλάσιων φωτογραφιών σε σχέση με την πρώτη έκδοση, έχουν προστεθεί και τρία μεταφρασμένα διηγήματα του Stephen Baxter εν είδει παραρτήματος

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης, επικοινωνήστε με τον συγγραφέα στο thanassis77@yahoo.gr 

 Γιατί η Κατάκτηση του Διαστήματος αντικαταστάθηκε από τον Φόβο της Πτώσης;

 Γιατί οι πύλες του Σύμπαντος έκλεισαν προτού καν ανοίξουν;

 Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην τελετουργική μαγεία, την πολιτική ιδεολογία και τα επιτεύγματα της διαστημικής τεχνολογίας; 

 Πού σταματά η συνωμοσία και πού αρχίζει το πραγματικό Αίνιγμα; Ποιοι είναι οι παίκτες και ποια τα πιόνια στην κρίσιμη παρτίδα;

 Ποιος ή τι κινεί τελικά τα νήματα στα πλαίσια της Μεγάλης Αναμέτρησης;

 Αποκρυφιστές και τεχνοκράτες, μυστικές αδελφότητες και γεωπολιτικές ισορροπίες, ιδεολογίες και συμφέροντα, ήρωες και δαίμονες κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο των διαστημικών προγραμμάτων.

 Και πέρα απ’ όλα αυτά γυρίζουν οι τροχοί της διαδικασίας της Ομοιόστασης, μιας διαδικασίας πέρα από κάθε περιγραφή, ενός μηχανισμού που καθορίζει την ίδια την πραγματικότητα που έχουμε μάθει να θεωρούμε ως μόνη αληθινή.

 Αλήθειες καμουφλαρισμένες πίσω από τα προσωπεία του μύθου. Μύθοι που θέλουν να περάσουν για αλήθειες. Μυστικά και ψέματα, συγκλονιστικές αποκαλύψεις, στοιχεία που βλέπουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Δεδομένα και συσχετισμοί που σοκάρουν.  

 Μετά από πολύχρονη και κοπιαστική έρευνα, ο Θανάσης Βέμπος αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα σκοτεινά μυστικά που κρύβονται πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα της διαστημικής τεχνολογίας.

 Τεχνολογία και μαγεία, μυστικισμός και ορθολογισμός, πύραυλοι και μαγικές πεντάλφες, όλα αυτά θα τα συναντήσουμε στο ταξίδι, προσπαθώντας να ιχνηλατήσουμε τη μυστική διαδρομή της ανθρωπότητας.

 Μιας διαδρομής που μας έφερε μέχρι τη Σελήνη αλλά μας άφησε εκεί...

Χαμένοι Εξερευνητές

(2004, δεύτερη έκδοση 2010)

Σελίδες 165, διαστάσεις 21 Χ 15 εκ. (Α5), προσωπική έκδοση του συγγραφέα, τιμή €15

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης, επικοινωνήστε με τον συγγραφέα στο thanassis77@yahoo.gr

Ταξιδέψτε με τους Χαμένους Εξερευνητές σε αφιλόξενες ζούγκλες, σε ανεμοδαρμένες βουνοκορφές,

σε μακρινά νησιά

και στη σιωπή των πόλων.

 

Νιώστε το σκίρτημα που φανερώνει

τη λαχτάρα για Εκείνο το Κάτι Πέρα από τον Ορίζοντα.

 

Λαπερούζ, Φράνκλιν, Λίβινγκστον, Αντρέ, Φώσσετ, Αμούνδσεν, Μάλλορυ, Έρχαρτ, Γκαγκάριν.

 

Κυνηγοί της περιπέτειας, πρωτοπόροι που χάθηκαν για πάντα, αλλά που ζουν ακόμα σε μια χώρα καμωμένη από τη στόφα των ονείρων.

Κόκκινο Φεγγάρι        (2005)

Σελίδες 301, διαστάσεις 29.5 Χ 21 εκ. (Α4), προσωπική έκδοση του συγγραφέα, τιμή € 30

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης επικοινωνήστε με τον συγγραφέα στο thanassis77@yahoo.gr

Αν τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, ο πρώτος άνθρωπος στη Σελήνη μπορεί να λεγόταν Αλεξέι Λεόνοφ και όχι Νηλ Άρμστρονγκ…

Στη δεκαετία του 1960 η Σοβιετική Ένωση είχε δρομολογήσει ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα αποστολών προς τη Σελήνη με αποκορύφωμα την προσσελήνωση κοσμοναυτών.

Μάλιστα κάποια στιγμή είχαν εκπονηθεί και λεπτομερή σχέδια για μια επανδρωμένη σοβιετική σεληνοβάση.

Για το σκοπό αυτό δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ρούβλια, αφιερώθηκαν αμέτρητες ώρες εργασίες –και θυσιάστηκαν δεκάδες άνθρωποι στο πλαίσιο ατυχημάτων που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Με βάση τον πακτωλό στοιχείων από τα σοβιετικά αρχεία, αποκαλύπτουμε τις μυστικές πτυχές αυτού του μεγαλεπήβολου προγράμματος που δρομολογήθηκε και έσβησε στο ζενίθ του Ψυχρού Πολέμου.

Πρόκειται για την πληρέστερη και ενδελεχέστερη έρευνα του είδους της που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από έναν βετεράνο ερευνητή του χώρου.

Με δεκάδες σπάνιες φωτογραφίες, διαγράμματα, πίνακες και σχήματα.

Ένα πολύτιμο εργαλείο για τον ερευνητή αλλά και για όποιον δεν αρκείται στο μασημένο και εύπεπτο χυλό που του σερβίρουν τα ΜΜΕ αλλά και πάμπολλοι αυτόκλητοι «ειδικοί». Τόσο «ειδικοί» που δεν ξέρουν τι διαφορά υπάρχει μεταξύ ενός πυραυλοκινητήρα και μιας μηχανής του εσπρέσσο…

Κόκκινος Άρης (2007)

Σελίδες 208, διαστάσεις 29.5 Χ 21 εκ. (Α4), προσωπική έκδοση του συγγραφέα, τιμή € 25

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης επικοινωνήστε με τον συγγραφέα στο thanassis77@yahoo.gr

Μετά τον πόλεμο, με την έλευση της πυραυλικής και της κοσμοναυτικής, τα περίφημα Γραφεία Σχεδιασμού –με επικεφαλής εκείνο του θρυλικού Καραλιόφ- εργάστηκαν σκληρά για να καταστρώσουν σχέδια επανδρωμένων διαπλανητικών εξερευνήσεων, τόσο εξελιγμένων, που ακόμα και σήμερα φαντάζουν εξωπραγματικά.

Γιατί τα προγράμματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στο στάδιο της υλοποίησης;

Πόσο κοντά βρέθηκε η ΕΣΣΔ στην αποστολή ανθρώπων στον Άρη;

Τι προοπτικές υπάρχουν τα προγράμματα αυτά να αναβιώσουν σήμερα, με την σταδιακή ανάρρωση της πάλαι ποτέ «ρωσικής αρκούδας»;

Πόσο πιθανή είναι μια νέα κούρσα του διαστήματος με στόχο τον Κόκκινο Πλανήτη;

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για μια σκοτεινή πλευρά της κατάκτησης του διαστήματος

Λυκάνθρωποι: Η Αλήθεια Πίσω από το Θρύλο (2005)

ISBN: 960-421-073-4, σελίδες 151, τιμή € 10

Εκδόσεις Αρχέτυπο, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Λώρη Μαργαρίτη 13, ΤΚ 546-22, τηλ: 2310-226166, fax: 2310-221583 

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Άραγε τι αλήθεια κρύβεται πίσω από τους επίμονους θρύλους για λυκανθρώπους που υπάρχουν σε πάμπολλες παραδόσεις, εποχές και πολιτισμούς;

Άραγε ο λυκάνθρωπος είναι ένα αποκύημα των μεσαιωνικών δεισιδαιμονικών τρόμων ή κάτι πιο απτό;

Τι σχέση έχουν με τους θρυλικούς λυκανθρώπους τα διαβόητα «μαύρα δαιμονικά σκυλιά» των παραδόσεων, αλλά και οι σύγχρονες μαρτυρίες;

Τι ήταν το περίφημο Θηρίο του Ζεβωντάν που ενέπνευσε δεκάδες βιβλία και την ομώνυμη πρόσφατη ταινία;

Άραγε τι ήταν το κύμα εμφάνισης λυκανθρώπων που ενέσκηψε σχετικά πρόσφατα στο Ουσικόνσιν των ΗΠΑ;

Πού κολλάνε τα περίφημα Οριακά Φαινόμενα σε όλα αυτά;

Πέρα από τα λαμπερά φώτα των λεωφόρων, τους τοίχους των σπιτιών, την ακατάσχετη φλυαρία των τηλεοράσεων, απλώνεται ένας άλλος κόσμος. Ένας κόσμος από τον οποίο απομονωθήκαμε με ορατά και αόρατα τείχη, τον κλείσαμε απέξω και μετά βαλθήκαμε να τον ξεχάσουμε.

Όμως εκεί, πέρα από τα όρια της Πόλης, αρχίζει το Πυκνό Δάσος. Και μέσα στο μισοσκόταδο του λυκόφωτος, δυο χρυσοκίτρινα λαμπερά λυκίσια μάτια αστράφτουν ανάμεσα στα φυλλώματα…

Το Κουτί της Πανδώρας (2000)

ISBN 960-7756-29-0

Σελίδες 278, (με ευρετήριο), 38 ασπρόμαυρες φωτογραφίες,

τιμή (+ΦΠΑ) € 12,48.

Εκδόσεις Μάριος Βερέττας Τ.Θ. 4196 
85112 ΡΟΔΟΣ 2

τηλ. 22410 72648 , e-mail info@verettas.gr

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Παραφυσικά φαινόμενα, συνωμοσίες, εξωγήινοι, UFO, φαντάσματα, παράξενες συμπτώσεις, ανεξακρίβωτες οπτασίες - μια παρέλαση των «Καταραμένων» που στοιχειώνουν την πραγματικότητά μας.

 Αυτό που άρχισε στις Πύλες του Αλλόκοσμου, την εκτενέστερη έρευνα που έγινε ποτέ σχετικά με τα παραφυσικά φαινόμενα στην Ελλάδα, συνεχίζεται τώρα στο Κουτί της Πανδώρας.

 Ο Θανάσης Βέμπος αγγίζει θέματα ταμπού, και προσθέτει ακόμη μια ψηφίδα στο αινιγματικό παζλ της φύσης της πραγματικότητας που δεν είναι αυτή που λαμβάνουμε ως δεδομένη.

 Δεκάδες αποκαλυπτικές φωτογραφίες, πρωτότυπες αναλύσεις και θεωρίες, συνιστούν μια φρέσκια ματιά σε δεδομένα που εξακολουθούν πεισματικά να παραμένουν ανεξήγητα, προβληματικά, τρομακτικά…

 Πέρα από το σκεπτικισμό και το φανατισμό, μια ώριμη ματιά στις σκιές που κινούνται γύρω μας, αδιόρατες, φευγαλέες και απατηλές, αλλά πάντα υπαρκτές. Οταν διαβάσετε αυτό το βιβλίο, θα δείτε κι εσείς κάποιες από τις σκιές αυτές…

 Το πώς θα αντιδράσετε, είναι καθαρά δικό σας θέμα…

Τι γράφτηκε για το «Κουτί της Πανδώρας»

«Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους ερευνητές που τολμούν να υπερβούν τα όρια!!!»

περιοδικό Ανεξήγητο, Ιανουάριος 2001.

«Για ό,τι θέλετε να μάθετε για τα παραφυσικά φαινόμενα, ξέρετε πού να ανατρέξετε»

 περιοδικό Ταχυδρόμος, 10.2.2001.

Μυστικά Ταξίδια (2002)

ISBN 960792859-8

Σελίδες 224 (χωρίς ευρετήριο), 90 έγχρωμες φωτογραφίες, τιμή € 10,90

Εκδόσεις ΑρχέτυποΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λώρη Μαργαρίτη 13, ΤΚ 546-22, τηλ: 2310-226166, fax: 2310-221583, 

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Έντεκα ταξίδια σε ισάριθμους μυστικούς τόπους της Γης.

 Έντεκα προσκυνήματα σε χώρους δύναμης, ιερά και ναούς, παράξενες κρύπτες, μυστικά loci και απόρρητους χώρους.

 Έντεκα αποστάγματα από τις πολύχρονες έρευνες του Θανάση Βέμπου σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας.

 Γεωμαντικά ορόσημα, Ιερή Γεωγραφία, μαγική αρχιτεκτονική, μυστική τεχνολογία, τόποι δύναμης και μύησης, θαύματα, μυστήρια και αινίγματα, από τις ομίχλες της αρχαιότητας ως την σύγχρονη εποχή. 

 Σε μακρινές ηπείρους και σε τροπικά ακρογιάλια, σε τσιμεντοστρωμένες λεωφόρους και ορεινά φιδογυριστά μονοπάτια, ξετυλίγεται το ανείπωτα όμορφο δίχτυ των μυστικών διαδρομών.

 Ελάτε να περιπλανηθούμε μαζί στα Μονοπάτια του Κόσμου, να εξερευνήσουμε χαμένες νεκροπόλεις της Λατινικής Αμερικής, την κωδικοποιημένη γνώση της Αγίας Σοφίας, τους υπόγειους κόσμους της Γηραιάς Ηπείρου, τους ιερούς τόπους του Μαρόκου, τη μαγική αρχιτεκτονική της Βαρκελώνης, τα ινδουιστικά ιερά της Ινδονησίας και το πυρηνικό αρχιπέλαγος της Σιβηρίας.

 Δεν υπάρχει τέρμα σε αυτό το ταξίδι. Μόνο ενδιάμεσοι σταθμοί.

Τι γράφτηκε για τα "Μυστικά Ταξίδια"

«Σίγουρα κάθε νέο βιβλίο του Θανάση Βέμπου αποτελεί μια ευχάριστη είδηση. Ειδικά όταν πρόκειται για βιβλίο σαν κι αυτό…»

περιοδικό Ανεξήγητο, Ιούλιος 2002

"Με όχημα τις μυστηριακές σελίδες του βιβλίου, ίσως [οι αναγνώστες] αγγίξουν τη χρυσόσκονη του ονείρου"

εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυκας, 14.4.2002

Ο Πόλεμος των Αστρων:

Το Χρονικό μιας Χίμαιρας (1997)

ISBN: 960-7882-00-8

Σελίδες 235, (χωρίς ευρετήριο), 31 έγχρωμες φωτογραφίες, τιμή € 11,44

Εκδόσεις Επικοινωνίες (περιοδικό Στρατηγική), Μεσογείων 10, ΤΚ 115-27, Αθήνα. τηλ: 210-7488366/7, 210-7489941, fax: 210-7488367

e-mail: strategy@strategy.gr

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Τι γράφτηκε για τον «Πόλεμο των Άστρων»

«Ένα βιβλίο που εκπλήσσει για την ευκολία με την οποία διαβάζεται, παρά την ιστορική και επιστημονική του αξία»

περιοδικό Cockpit, Οκτώβριος-Νοέμβριος 1997

«Είναι μια έρευνα γεμάτη αποκαλύψεις, τεκμήρια και στοιχεία, τα οποία συνελέγησαν με πολύ μόχθο και επιστημονική μεθοδολογία –αλλά που ταυτόχρονα είναι γραμμένη σε γλαφυρή δημοσιογραφική γλώσσα»

εφημερίδα Τα Νέα, 20.11.1997

«…Αποτελεί την πληρέστερη ελληνική έκδοση του εντυπωσιακού αυτού θέματος που είναι χρήσιμο σε όσους αναζητούν την απάντηση στα ερωτήμζατα που έχουν κατά καιρούς τεθεί σχετικά με τον πόλεμο των άστρων»

Asimov’s S.F. Magazine (ελληνική έκδοση), Δεκέμβριος 1997.

«Ο συγγραφέας απαντά σε ερωτήματα που αφορούν τον Ψυχρό Πόλεμο»

εφημερίδα Το Βήμα, 22.3.1998

Τι, τελικά, ήταν ο περιβόητος "Πόλεμος των Αστρων"; Μια μιλιταριστική ουτοπία, ή μια εφικτή άμυνα που θα καθιστούσε τα πυρηνικά όπλα "απηρχαιωμένα και άχρηστα" όταν ολοκληρωνόταν;

 Τριανταδύο δισεκατομμύρια δολάρια σπαταλήθηκαν χωρίς ο "Πόλεμος των Αστρων" να ξεφύγει από τα τραπέζια του σχεδιαστήριου και τα εργαστήρια επιστημονικής έρευνας.

 Πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα; Χάθηκαν στη "μαύρη τρύπα" των στρατιωτικών εξοπλισμών, θυσία στο βωμό του Ψυχρού Πολέμου; Η μήπως συντέλεσαν στη δημιουργία επαναστατικών τεχνολογικών καινοτομιών που λειτούργησαν ως ατμομηχανή για την οικονομία των ΗΠΑ;

 Πόσο τελικά είχε προχωρήσει η "ειρηνόφιλη" Σοβιετική Ενωση στο δικό της Πόλεμο των Αστρων; Τί απέγιναν τα υπερμυστικά όπλα που δοκιμάζονταν στις παγωμένες ερημιές του Καζακστάν και της Σιβηρίας;

 Πόσο πιθανή είναι σήμερα μια αναβίωση του προγράμματος στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας εναντίον της τρομοκρατίας;

 Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πτυχές του θέματος που εξετάζονται στο συναρπαστικό βιβλίο αυτό, το οποίο αποτελεί την πρώτη σφαιρική και αντικειμενική έρευνα που δημοσιεύεται στη χώρα μας, γραμμένη από έναν δημοσιογράφο που θεωρείται ο κορυφαίος στην Ελλάδα, στο χώρο της διαστημικής τεχνολογίας. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από κάθε σκεπτόμενο Ελληνα που επιθυμεί να ξέρει τι συμβαίνει στον σημερινό κόσμο των περίπλοκων στρατηγικών ισορροπιών.

 Ενα βιβλίο-ξυπνητήρι, το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Ενα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη όλων όσων θέλουν να βλέπουν λίγο πιο πέρα από τη μυωπική ελληνική πραγματικότητα. Όλων όσων επιθυμούν κάτι περισσότερο από το μασημένο φαγητό που τους ταΐζουν τα ΜΜΕ. Ένα βιβλίο για όλους όσους δεν θέλουν να τους προλαβαίνουν οι εξελίξεις.

bottom of page