top of page

Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2005

Κάθε φορά που επιστρέφω εις τα πάτρια εδάφη μετά από κάποιο ταξίδι, διαβαίνω μια Πύλη. Κι όταν πρέπει να αφηγηθώ τι είδα και τι γνώρισα στην Άλλη Πραγματικότητα παίρνω βαθιά ανάσα, διαλέγω προσεκτικά τις λέξεις και αφηγούμαι. Και σιγά σιγά το όραμα της Άλλης Πραγματικότητας ξεθωριάζει ώσπου μετατρέπεται σε μια άσηπτη, ταξινομημένη ανάμνηση. Μέχρι την επόμενη φορά βέβαια…Ουφ!


Έτσι συνέβη κι αυτή τη φορά με τη συνοδεία βουνών από αποκόμματα, χειμάρρων από e-mail και χιονοστιβάδων από εκκρεμότητες. Όχι δηλαδή πως είχε αλλάξει ριζικά τίποτε στο βασικό μοτίβο. Το οποίο δεν είναι παρά η αδιάκοπη επέκταση της Παγωμένης Σκέψης, ή για την ακρίβεια ο πολλαπλασιασμός των Ανθρώπων με την Παγωμένη Σκέψη.



Στο μεταξύ το Ιερατείο μας διαβεβαίωσε ότι εδώ στο Hellenistan δεν κινδυνεύουμε από κανένα τσουνάμι (μάθανε και τη λέξη οι Neohellenes). Προηγουμένως είχανε πάρει φωτιά τα forum από τις συνηθισμένες συνωμοσιολογικές μπουρδολογίες, τις μισές αλήθειες και τις αναπόδεικτες εικασίες. Και απόμεινε να πλανάται η εντύπωση ότι «κάτι άλλο» κρύβεται πίσω από την ασιατική θεομηνία. Χα! Τι νομίζατε; Είμαστε πολύ έξυπνοι για να πιαστούμε κορόιδα.


Σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική, το Ιερατείο νίπτει τας χείρας του και ελίσσεται ευέλικτα προσέχοντας μην τυχόν και αφήσει τίποτα που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη εναντίον του (ή υπέρ του). Αλλά τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;


Κι οι γνωστοί μας κωδωνοκρούστες είχαν την τιμητική τους. Ένας πολύ γνωστός από δαύτους, ντόπιος πανεπιστημιακός ταγός, ξεστόμισε ένα κλασικό παράδειγμα Παγωμένης Ρητορικής:


«Η κατάσταση του πλανήτη μας προκαλεί σοβαρά, ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλά και διαφορετικά σημεία του κόσμου ταυτόχρονα».


Η ανάλυση του ανωτέρω εμβριθούς αποκυήματος επιστημονικής σαφήνειας αφήνεται ως άσκηση για τον αναγνώστη.


Σε ένα νησάκι των Ανδαμάνων Νήσων, κοντά στο επίκεντρο της ασιατικής θεομηνίας, ζούσε η ολιγάριθμη φυλή των Μόκεν. Καμιά διακοσαριά όλοι κι όλοι, «ειδωλολάτρες», «αγράμματοι», «απολίτιστοι». Σαν τυπικά «πρωτόγονος λαός» που δεν έχει γνωρίσει ακόμα τα αγαθά της επιστημονικής γνώσης, πιστεύουν πως η θάλασσα, τα νησιά και όλα τα πράγματα έχουν πνεύματα με τα οποία επικοινωνούν μέσω τοτέμ.

Κι όμως όλοι τους γλίτωσαν από το φονικό παλιρροϊκό κύμα επειδή υπάκουσαν στην πανάρχαια παράδοση της φυλής που έλεγε πως «το ανθρωποφάγο κύμα θα έρθει όταν η θάλασσα θα αποτραβηχτεί σε μεγάλη έκταση και γρήγορα». Κι έτσι το πρωινό της 26ης Δεκεμβρίου είδαν τα «σημάδια των πνευμάτων» και σώθηκαν. (Καθημερινή, 25.1.2005).


Εσείς τι θα ακούγατε; Το «Πνεύμα της Θάλασσας» ή τον Έγκριτο Κωδωνοκρούστη;


Λύσσαξαν οι Έγκριτοι Κωδωνοκρούστες και οι λοιποί Χρήσιμοι Ηλίθιοι με την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του γνωστού μπεστσελερίστα Μάικλ Κράιτον, ενός από τους πλέον πολυδιαβασμένους συγγραφείς των τελευταίων 30 χρόνων. Γιατί; Μα επειδή ο συγγραφέας τόλμησε να αμφισβητήσει το Τροπάρι. Στο νέο του βιβλίο State of Fear ισχυρίζεται πως οι κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται στη Γη δεν είναι τίποτε άλλο από κατασκευασμένες υπερβολές επιστημόνων και περιβαλλοντολόγων με τις οποίες δημιουργούν κλίμα φόβου σε κυβερνήσεις και απλούς πολίτες χωρίς να έχουν στα χέρια τους αξιόπιστες επιστημονικές ενδείξεις.


Άκουσον, άκουσον! Ο Αργυρώνητος Πράκτορας των Κακών Πολυεθνικών και το Μίσθαρνο Όργανο του Μεγάλου Σατανά Τζωρτζ Μπους είχε επίσης το θράσος να ισχυριστεί ότι η Greenpeace και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταφέρει μια τόσο εκτεταμένη πλύση εγκεφάλου στον γενικό πληθυσμό που έχει αποτέλεσμα όσοι επιστήμονες έχουν αντίθετη άποψη και τεκμηριωμένα στοιχεία να σιωπούν, φοβούμενοι την κατακραυγή.

Πολύ γουστάρω που σας τη σπάω!!

Διαβάστε το οπωσδήποτε, γιατί πολύ χλομό το βλέπω να μεταφράζεται στα Ελληνικά.


Τι λέγαμε; Α, για τις γνωστές Απειλές. Φοβάστε την ημέρα που Ουρανός Πέσει Κεφάλι μας; Ελπίζετε πως οι αστρονόμοι θα καταφέρουν να εντοπίσουν έγκαιρα τον Αστεροειδή/Κομήτη του Ολέθρου, ο οποίος θα πέσει στη Γη αφανίζοντας τον ανθρώπινο πολιτισμό; Κακώς ελπίζετε. Γιατί; Διότι πρώτον, υπάρχουν πολύ περισσότεροι κομήτες στο ηλιακό σύστημα απ’ όσους υπολογίζαμε μέχρι τώρα και δεύτερον, οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι αόρατοι. Ο βετεράνος αστρονόμος Μπιλ Νάπιερ (Βήμα, 7.11.2004) λέει πως αυτοί οι κομήτες «είναι τόσο σκοτεινοί που δεν μπορείς να τους δεις. Αυτοί οι κομήτες μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά από το πουθενά και να χτυπήσουν δίχως καμία προειδοποίηση».


Και η λύση; Να επεκταθούμε στο Διάστημα για να διασφαλίσουμε την επιβίωση της Ανθρωπότητας; Μα είμαστε με τα καλά μας; Ποιος ονειροπαρμένος ασχολείται πια με τέτοιες χαζομάρες; Να, εδώ έχουμε έναν Έγκριτο Επιστήμονα, τον διάσημο Βρετανό πυρηνικό φυσικό Τζιμ Αλ Χαλίλι, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ και κάτοχο διαφόρων τίτλων, ο οποίος μας τα είπε χύμα και τσουβαλάτα στο Ευγενίδειο Πλανητάριο τον περασμένο Γενάρη:


«[ο Αλ Χαλίλι] πιθανή θεωρεί επίσης την εγκατάσταση της ανθρώπινης ζωής σε άλλους πλανήτες αν και πιστεύει πως αντί να βελτιώνουμε την τεχνολογία που θα μας φέρει πιο κοντά σε αυτούς τους πλανήτες, καλύτερο θα ήταν να φροντίζαμε τη γη και να την καθιστούσαμε πιο φιλική στον άνθρωπο αντί να την επιβαρύνουμε συνεχώς» (Καθημερινή, 25.1.2005).

Για συμμαζευτείτε λίγο όλοι εσείς οι αιθεροβάμονες! Άντε μπράβο!

Κι ύστερα βγαίνουνε κάτι χαφιέδες σαν τον Μάικλ Κράιτον και αμφισβητούν το Τροπάρι! Εις την γέενα του πυρός!


Όπισθεν ολοταχώς στις Σπηλιές από Ατσάλι! Σε κάθε επίπεδο. «Όπως φαίνεται, παρότι οι ίδιοι οι άνθρωποι της Δύσης παχαίνουν όλο και περισσότερο, οι δυτικές αντιλήψεις περί του τέλειου σώματος ‘αδυνατίζουν’ συνεχώς για τις γυναίκες και ‘φουσκώνουν’ για τους άντρες» (Βήμα, 16.1.2005). Σχετική μελέτη με αντικείμενο τα «κουνελάκια» του Playboy από το 1953 ως το 2001 έδειξε ότι τα playmates έχαναν σιγά-σιγά τις καμπύλες τους και γίνονταν περισσότερο ανδρόγυνες. Τι σημαίνει αυτό; Μα πως το χάσμα ανάμεσα στην ιδανική και την πραγματική γυναίκα έχει αυξηθεί. Το ίδιο βεβαίως και το χάσμα ανάμεσα στον ιδανικό και τον πραγματικό άντρα.

Είμαι και γαμώ τους ιδανικούς άντρες!

Στο μεταξύ πέφτει τριαξονική μάσα μπροστά στην τηλεόραση. Το 2002 το 22% των Αμερικανών ήταν παχύσαρκοι (αύξηση εννέα ποσοστιαίων μονάδων τα τελευταία δέκα χρόνια, Βήμα, 16.1.2005). Κι η «επιδημία» απλώνεται σε όλο τον κόσμο. Στο ίδιο αφιέρωμα διαβάζουμε:


«Το να κατηγορήσει κανείς τους παχύσαρκους για την κατάστασή τους είναι μια πολύ εύκολη λύση. Οι αξιωματούχοι που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία άρχισαν προσφάτως να εστιάζουν την προσοχή τους σε έναν άλλο ένοχο: το λεγόμενο ‘παχυσαρκογόνο περιβάλλον’».

Δεν φταίω εγώ ! Φταίει το παχυσαρκογόνο περιβάλλον!

Όμως πρόκειται για κάτι αναμενόμενο στον Πολιτισμό του Φόβου και του Εξοβελισμού της Προσωπικής Ευθύνης.


Και κάποιες ειδήσεις που αφορούν όλα όσα είπαμε κι όλα όσα δεν είπαμε.


Η πρώτη αφορά την Υπερδύναμη (εδώ γελάνε ασύστολα) του 21ου Αιώνα: «Αγνοούν το περιεχόμενο του νέου Ευρωπαϊκού Συντάγματος οι εννέα στους δέκα πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου… Ένας στους δυο Έλληνες δηλώνει ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για το νέο Σύνταγμα ενώ το 45% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κάτι έχει ακούσει αλλά δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα» (Βήμα, 31.1.2005).



«333 οχήματα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Γαλλία… Το παρελθόν έτος την ίδια νύχτα είχαν πυρποληθεί 324 οχήματα, 379 το 2002 και 388 το 2001… Το φαινόμενο αυτό τείνει να γίνει έθιμο στη Γαλλία, άρχισε να αναπτύσσεται περί τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και έχει εξελιχθεί σε σταθερή, ετήσια ιεροτελεστία σε ορισμένα υποβαθμισμένα προάστια…» (Νέα, 1.1.2005).


Τα ξημερώματα της 6ης Ιανουαρίου, μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων σημειώθηκε στα Άνω Πατήσια, στην Κυψέλη και στο Κερατσίνι. Μέσα σε δυο ώρες πυρπολήθηκαν πέντε αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε πέντε άλλα αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα (Νέα, 7.1.2005).


Να αναφωνήσω περιχαρής: Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία; Έτσι κι αλλιώς έχει διαφανεί πολλάκις ότι κι οι δυο λαοί, τα ίδια μυαλά κουλαντρίζουνε.


Αλήθεια, μια που τόφερε η κουβέντα, τι απόγινε ο «κατσαβιδάκιας βιαστής», αυτό το πλάσμα που βγήκε κατευθείαν από τη Ζώνη του Λυκόφωτος των Αστικών Θρύλων και μεταβλήθηκε σε φευγαλέο μπαμπούλα με πλήθος επίδοξους μιμητές; Διαβάζω σε ένα απόκομμα (Νέα, 2.12.2004). «Αυξάνονται συνεχώς οι μιμητές των δυο επικίνδυνων κακοποιών με το κατσαβίδι και ο εφιάλτης εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Αττική… Το τελευταίο δεκαήμερο σημειώθηκαν άλλες πέντε επιθέσεις με κατσαβίδι –όλες από διαφορετικούς δράστες».


Το μόνο που δεν διευκρινίστηκε ήταν εάν το κατσαβίδι ήταν κανονικό, σταυροκατσάβιδο, torch, ή άλλεν…

Ο τίτλος του μήνα


Από το Βήμα, 5.12.2004. Από εδώ και στο εξής οι τρόφιμοι των Ψυχιατρείων θα κυκλοφορούν με μάσκες.


121 views

Recent Posts

See All
bottom of page