top of page

Οκτωβριος 2004


Θυμάται κανείς το «Μαύρο Σεπτέμβρη»; Εκείνη την Παλαιστινιακή τρομοκρατική (συγνώμη, επαναστατική) οργάνωση που αιματοκύλισε τους Ολυμπιακούς του 1972; Θα μου πείτε τώρα, σιγά τα ωά. Τρομοκράτες ήταν αυτοί; Μόνο 11 Ισραηλινούς αθλητές σκότωσαν. Οι σημερινοί ομοϊδεάτες και ομόθρησκοί τους έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις. Και κατά ένα περίεργο τρόπο, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της τρομοκρατίας.


Καλά, για την 11η Σεπτεμβρίου, ουδέν σχόλιον. Όμως στις 3 Σεπτεμβρίου 2004, η σφαγή των παιδιών στο Μπεσλάν της Ρωσίας έσπασε κάθε προηγούμενο όριο. Και να δείτε τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον. Οι Λάτρεις του Θανάτου αφηνιάζουν όλο και περισσότερο. Αλλά έχω μιλήσει και γράψει πολλές φορές για το περίεργο μαύρο κύμα που απλώνεται στον πλανήτη.


«Η σέκτα του θανάτου δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τον ιδεολογικό αγώνα για τον οποίο διατείνεται ότι μάχεται. Επιδίωξή της είναι να κατασφάζει ανθρώπους εν μέσω θρησκευτικής έκστασης… Επιδίωξή της είναι η σαδιστική χαρά και η διεστραμμένη ηδονή της αυτοκτονίας».(Βήμα, 10.9.2004).


Από την άλλη μεριά βέβαια, αναρωτιέμαι. Αναρωτιέμαι αν άραγε θα είχαμε τέτοιου είδους τρομοκρατικές εκατόμβες χωρίς ΜΜΕ. Όμως το μαύρο υπόγειο ρεύμα που αναβλύζει σε διάφορα σημεία του πλανήτη δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί το δίχτυ της διακίνησης των πληροφοριών και των δεδομένων που τυλίγεται σφιχτά γύρω από τον πλανήτη.


«…Ένα εκατομμύριο χρήστες του Internet επισκέφθηκαν τα τελευταία 24ωρα τα sites στα οποία υπήρχαν βίντεο ή φωτογραφίες από τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού ομήρου στο Ιράκ Γιουτζήν Άρμστρονγκ…» (Βήμα, 24.9.2004).


Λέγαμε όμως για το Μαύρο Σεπτέμβρη. Α, φέτος ο Σεπτέμβρης στο Hellenistan ήταν ιδιαίτερα μελανός. Στις 11 Σεπτεμβρίου πέφτει το Chinook με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας στα ανοιχτά της Χαλκιδικής (17 νεκροί). Την ίδια μέρα, μια έφηβη «βουλευτίνα» (ξέρετε από εκείνους που παίζουν στο κακόγουστο κωμειδύλλιο που ονομάζεται «Βουλή των Εφήβων») κάνει μια παρέμβαση μιλώντας για ένα μοιραίο τροχαίο στο «πέταλο του Μαλιακού» στις 11 του περασμένου Ιουλίου κατά το οποίο είχε σκοτωθεί μια 11χρονη (Alpha News, 27.9.2004). Τι το ήθελε; Στις 27 Σεπτεμβρίου ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ με τρικαλινούς μαθητές τρακάρει με νταλίκα. Αποτέλεσμα, 7 νεκροί μαθητές και ένας ακρωτηριασμένος (τα παιδιά πήγαιναν να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς…).

Πολλά 11άρια και συμπτώσεις, δεν νομίζετε;


Α, ναι, στο μεταξύ, 4,7 Ρίχτερ ταρακουνούν την Αττική και την Εύβοια 24 ώρες πριν το ατύχημα στο Μαλιακό. Στο μεταξύ δασική έκταση φλέγεται στο Μαντούδι Ευβοίας… Και τρεις μέρες μετά την πτώση του Chinook, ένα Boeing-757 που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα-Μάντσεστερ, επέστρεψε εσπευσμένα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας εξαιτίας βλάβης στο υδραυλικό του σύστημα. Μετέφερε 223 επιβάτες, κι είχε αναχωρήσει στις 7:23 πμ. (Το Βήμα, 15.9.2004).


«23 Skidoo!» θα αναφωνήσω περιδεής. Θα θυμηθώ επίσης και όσα έχει γράψει ο δρ Θεόδωρος Μόδης για τα ατυχήματα και το «φαινόμενο της συνήχησης». Εσείς να θυμηθείτε το περιστατικό με τον μουρλαμένο Κινέζο που μαχαίρωσε 15 παιδιά τον περασμένο Αύγουστο που ανέφερα στην προηγούμενη Επικαιρότητα, γιατί ένας άλλος Κινέζος οπλισμένος με μαχαίρι και αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες μπούκαρε σε ένα σχολείο στην πόλη Σουζού και μαχαίρωσε 28 παιδάκια (Νέα, 12.9.2004). Αυτό έγινε το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, εννιά μέρες μετά την εκατόμβη του Μπεσλάν.


Ανασκαλεύω τα αποκόμματα στο γραφείο μου. Στις 29 Σεπτεμβρίου έχουμε:


Εναν 15χρονο Αργεντίνο που εισβάλλει στο σχολείο του και αρχίζει να πυροβολεί τους συμμαθητές του σκοτώνοντας 3 και τραυματίζοντας 6 στο Κάρμεν ντε Παταγόνες στο πλαίσιο περιστατικού πρωτοφανούς για τη λατινοαμερικανική αυτή χώρα.


Αλλόφρονος άντρας αλγερινής καταγωγής εισβάλλει με τσεκούρι στο πιλοτήριο αεροσκάφους που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Νορβηγία και αρχίζει να χτυπά τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη –για να αφοπλιστεί από τους επιβάτες.


Από τραύματα στο κεφάλι πεθαίνει σε νοσοκομείο της Στοκχόλμης ο μοναδικός ύποπτος για τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε το 1986 (είχε αναγνωριστεί από τη σύζυγο του δολοφονηθέντα).


«Ήταν από κάθε άποψη μια παράξενη συλλογή αποκομμάτων και σήμερα δυσκολεύομαι να καταλάβω τον ψυχρό σκεπτικισμό που μ’ έκανε να μην τους δώσω σημασία αρχικά» (Χ.Φ. Λάβκραφτ, Το Κάλεσμα του Κθούλου).

Τώρα που με ξυπνήσατε, τη βάψατε!

Ο Σεπτέμβρης δεν ήταν μαύρος μόνο φέτος, αλλά και κάμποσες άλλες χρονιές -κάτι που πρόσεξε και η δημοσιογράφος Χριστίνα Παπασταθοπούλου (βλ. Ελευθεροτυπία, 14.9.2004 και 28.9.2004). Για να δούμε όμως:


7 Σεπτεμβρίου 1999: Ο μεγάλος σεισμός της Αθήνας με 5,9 περιποιημένα Ρίχτερ και 143 νεκρούς.

13 Σεπτεμβρίου 1986: Η Καλαμάτα πλήττεται από 6,2 Ρίχτερ και δυο μέρες μετά από άλλα 5,6. Είκοσι νεκροί και βιβλική καταστροφή της πόλης.

14 Σεπτεμβρίου 1999: το πρωθυπουργικό Falcon που μετέφερε στο Βουκουρέστι τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικόν Γιάννο Κρανιδιώτη και άλλα άτομα, πέφτει σε περιδίνηση. Αποτέλεσμα: ο αναπληρωτής υπουργός και άλλοι 5 νεκροί. Α, ναι, ο Κρανιδιώτης ήταν ξάδελφος του πατριάρχη Αλεξάνδρειας που χάθηκε στο φετινό ατύχημα. Ήταν κι οι δυο Κύπριοι.

15 Σεπτεμβρίου 1994: Ελικόπτερο του στρατού πέφτει σε ηλεκτροφόρα καλώδια και πέφτει ανάμεσα στους νομούς Δράμας και Καβάλας (10 νεκροί).

26 Σεπτεμβρίου 2000: Το Εξπρές Σαμίνα βυθίζεται έξω από την Πάρο –82 νεκροί.


Ας αφήσουμε όμως για λίγο τα μαύρα για να πιάσουμε τα φαιδρά. Α, απ’ αυτά έχουμε άφθονα. Αν και οι περισσότεροι τα παίρνουν στα σοβαρά.


Μπαίνουμε, λέει, στην Ανθρωπόκαινο Περίοδο. Τι είναι αυτό; Είναι, λέει, μια γεωλογική περίοδος (όπως η Ολόκαινος, η Μειόκαινος κλπ) στην οποία οι άνθρωποι ανταγωνίζονται τη φύση σε ό,τι αφορά την επίπτωση στο οικουμενικό περιβάλλον. Τάδε έφη ο νομπελίστας ατμοσφαιρικός φυσικός Πωλ Κρούτσεν στο EuroScience Forum που οργανώθηκε στη Στοκχόλμη στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. «Η χρήση των πόρων της Γης από την ανθρωπότητα έχει αυξηθεί τόσο πολύ που μοιάζει δικαιολογημένο να ορίσουμε τους περασμένους δυο αιώνες και το μέλλον ως νέα γεωλογική εποχή» (UPI, 6.9.2004).

Καλώς ήλθατε στην Ανθρωπόκαινο!

Θαυμάζει κανείς το μέγεθος της ηλιθιότητας τέτοιων περισπούδαστων δηλώσεων. Μπας και τελικά ο άνθρωπος δεν είναι μέρος της Φύσης; Μπας και τελικά τον έσπειραν εδώ αρχαίοι αστροναύτες; Μπας και φύτρωσε από τα δόντια του δράκου που έσπειραν ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα; Τώρα, το κατά πόσο ο άνθρωπος επηρεάζει το περιβάλλον, το οικουμενικό περιβάλλον…


Ναι, ναι, ξέρω! Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, έτσι; Η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας εξαιτίας των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων έτσι; Οι ανελέητοι καύσωνες που θα μας ψήσουν, έτσι;


«Σύμφωνα με την έκθεση για την παγκόσμια θερμοκρασία το 2004 από το Κέντρο Γήινων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, ο περασμένος Ιούλιος ήταν… ο ψυχρότερος Ιούλιος της τελευταίας 12ετίας» (Βήμα, 10.7.2004).


Όπως σας έχω πει, οι μπούρδες, τα αναίσχυντα ψέματα και οι μισές αλήθειες, που σας ταΐζουν τα ΜΜΕ, προκαλούν εκτός των άλλων, και παράλυση της κριτικής σκέψης…


Διαβάζουμε σε πρωινή εφημερίδα (14.9.2004) «Πού οφείλεται η έξαρση των καταιγίδων στον Ατλαντικό; Οι έρευνες δείχνουν ότι τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται πλέον τρεις φορές συχνότερα απ’ ό,τι πριν 300 χρόνια».


Διαβάζουμε σε άλλη πρωινή εφημερίδα (19.9.2004). «Η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του πλανήτη, οι τυφώνες θα εκδηλώνονται με μεγαλύτερη δριμύτητα»


Κι εγώ ανατρέχω στο National Hurricane Center της αμερικανικής ΕΜΥ. Ω ευρυμαθείς και σχολαστικοί Έλληνες δημοσιογράφοι! Οι τυφώνες όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά μάλλον η συχνότητά τους έχει μειωθεί.


Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την κλίμακα Saffir-Simpson είχαμε τους πιο πολλούς τυφώνες (23) στη δεκαετία του 1940. Στη δεκαετία του 1980 είχαμε 16 και στη δεκαετία του 1990 είχαμε 14. Κι από το 2000 ως τις αρχές του 2004 είχαμε… ΕΝΑΝ!

Πλήγματα τυφώνων στις ΗΠΑ ανά δεκαετία (όχι, το σχήμα δεν θα το βρείτε σε καμία ελληνική εφημερίδα)

«Ο πολιτισμός σκοτώνει» είναι το μεγαλοφυές συμπέρασμα σε άλλο άρθρο κωδωνοκρούστη που επισημαίνει πως τα καρδιαγγειακά νοσήματα θα είναι πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως ως το 2020 (24.9.2004). Ο πολιτισμός σκοτώνει… Μάλιστα... Όταν δεν είχαμε πολιτισμό κανείς δεν πέθαινε από καρδιά και εγκεφαλικό. Γιατί; Μα επειδή προλάβαινε πρώτα να πεθάνει από πανούκλα, φυματίωση, χολέρα, μολύνσεις, και βρεφική θνησιμότητα.


«Κατά ένα μυστηριώδη τρόπο, ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν λέει να φρενάρει… Άγνωστες οι συνέπειες του δημογραφικού boom… Η πληθυσμιακή βόμβα που ‘κυοφορεί’ ο πλανήτης αναμένεται να σκάσει τις επόμενες δεκαετίες», ξεσπαθώνει άλλος "κατατοπισμένος" κωδωνοκρούστης (περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας, 26.9.2004) αποδεικνύοντας πόσο καλά ενημερώνεται: ουσιαστικά η πληθυσμιακή βόμβα έχει αφοπλιστεί εδώ και χρόνια (δεν ξέρουμε γιατί) και σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα συνεχίσει να αυξάνεται με ολοένα και μικρότερο ρυθμό ως το 2050, οπότε η αύξηση θα λάβει τέλος.


Αχ, αυτοί οι κωδωνοκρούστες! Τι φταίνε όμως κι αυτοί, τη δουλειά τους κάνουν. Όπως έχω ξαναγράψει, η κωδωνοκρουσία είναι εν πολλοίς θέμα μόδας και μίμησης, έκφραση βαθύτερων τάσεων που εξωτερικεύονται κατά καιρούς στη Συναινετική Πραγματικότητα. Κι έτσι η κωδωνοκρουσία ανάγεται σε μόδα, με εκατομμύρια κωδωνοκρούστες να δημιουργούν μια απίστευτη βαβούρα από καμπανοκρουσίες χωρίς καμία χρησιμότητα –το αντίθετο μάλιστα. Γιατί όσο η βαβούρα αυξάνεται, τόσο περισσότερο το μυαλό γίνεται κουρκούτι και τόσο περισσότερο εντείνεται η Συλλογική Αμνησία.

(Ενα μικρό δειγματάκι από τον περίφημο Πόλεμο των Λέξεων. Προσέξτε το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο)

«Πίνουν, καπνίζουν, δεν γυμνάζονται, κάνουν κακή διατροφή και προπάντων δεν ελέγχουν την υγεία τους». Ποιοι, οι Νεοέλληνες; Όχι, ακριβώς. Οι γιατροί του ΕΣΥ (Ιατρικό Βήμα, Μάρτιος-Απρίλιος 2004). Στο σχετικό δημοσίευμα υπάρχουν συγκεκριμένα και πολύ ενδιαφέροντα τα σχετικά συμπεράσματα έρευνας του εργαστήριου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών… Αχ, δάσκαλε που εδίδασκες και ετρομοκράτεις!


Και να κλείσουμε με μια από τις ειδησούλες που όπως πάντα περνούν στο ντούκου μέσα στην εκκωφαντική βαβούρα κωδωνοκρουστών και μη. «Κλωνοποιημένα έμβρυα από τους ιστούς νεκρών ανθρώπων ισχυρίζεται ότι δημιούργησε ο γνωστός γενετιστής Πάνος Ζαββός προκαλώντας για μια ακόμα φορά την έντονη αντίδραση της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. …Ο δρ Ζαββός ανακοίνωσε ότι συνδύασε επιτυχώς το γενετικό υλικό τριών ανθρώπων δημιουργώντας έμβρυα τα οποία είναι πανομοιότυπα με τους αποθανόντες» (Βήμα, 1.9.2004).

Καθήστε καλά, θα σας κλωνοποιήσω όλους!

Τώρα, για την «έντονη αντίδραση της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας»… δεν ξέρω αν ήταν τόσο «έντονη» όσο υποτίθεται πως ήταν. Αυτό που ξέρω είναι πως η αντίδραση της παγκόσμιας κοινής γνώμης ήταν ανύπαρκτη. Όμως εκεί δεν έγκειται και το μυστικό του εμβολιασμού και της τεχνητής ανοσοποίησης;


Με το θέμα αυτό του «εμβολιασμού» σχετίζεται και μια φαινομενικά άσχετη είδηση (28.9.2004): ο γνωστός Βρετανός επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον δήλωσε πως από το 2007, ο όμιλος Virgin θα παρέχει και τη δυνατότητα ταξιδιών στο διάστημα και για το σκοπό αυτό έχει παραγγείλει πέντε ‘spaceliners’ από την Mojave Aerospace Ventures –παρόμοια δηλαδή με το SpaceShip-1 το οποίο αν η πτήση της Δευτέρας, 4 Οκτωβρίου είναι επιτυχημένη, θα αποτελέσει το «πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο".


Όμως, το γιατί όλα αυτά είναι χαζομάρες και φούμαρα, θα το διαβάσετε εδώ. Εγώ βαρέθηκα να το εξηγώ διαρκώς…

Δικά μου είναι τα φράγκα, ό,τι θέλω τα κάνω!

Η επιστημονική ανακάλυψη του μήνα


Από το news.in.gr (16.9.2004)


«Οι άνθρωποι με μεγάλα ρουθούνια διαθέτουν γενικά οξύτερη όσφρηση, διαπιστώνουν Γερμανοί ερευνητές έπειτα από τρία χρόνια μετρήσεων.

Η δρ Τζούλια Βεντ του Πανεπιστημίου της Κολωνίας υπέβαλε σε εξετάσεις τις μύτες 95 ανδρών ηλικίας 25 έως 58 ετών σε μια προσπάθεια να διερευνήσει τις σχέσεις μεταξύ του μεγέθους των ρουθουνιών, της οξύτητας της όσφρησης και των χειρουργικών τεχνικών για την καταπολέμηση διαταραχών της όσφρησης.

‘Διαπιστώσαμε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ρουθούνι, τόσο ισχυρότερη η ικανότητα όσφρησης’ δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του πανεπιστημίου»


Μετά από τέτοιες συγκλονιστικές ανακαλύψεις, υποκλίνομαι μπροστά στο μεγαλείο της Επιστήμης.


92 views

Recent Posts

See All
bottom of page